Age of Empires 3Over een paar uur is het tijd voor de jaarlijkse afspraak met Gamescom, die dit keer geheel "digitaal" zal plaatsvinden vanwege de organisatorische complicaties veroorzaakt door Covid-19. En het wordt ook tijd om je zinnen te zetten Age of Empires 3: definitieve editie.

Bevestiging kwam via een reeks tweet verscheen op het officiële profiel van de franchise, waar werd bekendgemaakt dat de titel van Xbox Game Studios wordt getoond tijdens deOpening Night Live van het evenement dat zal worden gehouden 27 augustus om 20 uur Italiaans.

In afwachting van een vierde hoofdstuk dat al is aangekondigd, zal Age of Empires 3 daarom de behandeling delen die zijn voorgangers hebben ontvangen, met de lancering van een nieuwste versie die waarschijnlijk zal worden verrijkt met nieuwe inhoud en een technische verbetering van de reeds aanwezige. De titel, zoals bij elke exclusieve Xbox, zit vanaf de dag van uitgave in de Game Pass.