Gevoed door dominante merkpositie, uitbreiding van het gebruikersbestand en thuisblijvende trends

HONG KONG– (BUSINESS WIRE) –Razer ™ ("Razer" of het "Bedrijf", Hong Kong Stock Code: 1337), het toonaangevende wereldwijde lifestyle-merk voor gamers, maakt niet-geauditeerde financiële resultaten bekend voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2020 (" 1H 2020 ").

"2020 is een jaar als geen ander geweest voor ons allemaal over de hele wereld. Ondanks de wereldwijde onzekerheid op de markt als gevolg van de COVID-19-pandemie, heeft Razer een spectaculaire start van het jaar gehad, gedreven door een dominante merkpositie, uitbreiding van het gebruikersbestand en thuisblijvende trends. " zei Min-Liang Tan, medeoprichter en CEO van Razer.

“De wereldwijde 'thuisblijvers'-situatie heeft de betrokkenheid van gebruikers bij gaming en esports tot recordhoogtes gestegen. Met ons op gamers / jongeren gerichte ecosysteem van hardware, software en services is Razer goed gepositioneerd om de kansen van deze seculiere trends te benutten. De fundamenten van ons bedrijf blijven onverminderd solide, dankzij ons diepgewortelde merkleiderschap, ons overtuigende aanbod op het gebied van hardware, software en services en een sterke uitvoering. We zijn ervan overtuigd dat deze factoren, in combinatie met onze sterke bedrijfskostendiscipline en onze sterke kaspositie van meer dan 500 miljoen dollar, ons goed van pas brengen, zelfs in tijden van uitdagende wereldwijde economische omstandigheden, ”voegde hij eraan toe.

Belangrijkste hoogtepunten voor de resultaten van 1H 2020

BEDRIJF

 • Recordomzet van 447.5 miljoen dollar met 25.3% jaar-op-jaar groei, de verwachtingen overtroffen, aangedreven door een sterke groei over de gehele randapparatuurportefeuille, een sterke groei met dubbele cijfers op jaarbasis voor Systems in mei en juni en een fenomenale groei in de Services-activiteiten
 • Brutowinstmarge verbeterd tot 22.0%, als resultaat van een grotere bijdrage van Services die de stijging van de vrachtkosten compenseerde om de stijgende vraag naar zijn producten te vergemakkelijken
 • Positieve Adjusted EBITDA van US $ 3.2 miljoen, verwachtingen overtreffen aangewakkerd door uitzonderlijke omzetgroei en voortdurende verbeteringen in kostenefficiëntie
 • De kasstroom uit operationele activiteiten werd positief naar $ 66.0 miljoen, met een groei van de bedrijfswinst en een sterk werkkapitaalbeheer, wat leidde tot recordomzettingscycli van -51 dagen in de eerste helft van 2019 tot -72 dagen in de eerste helft van 2020
 • Kassaldo van meer dan $ 500 miljoen zonder schulden, een ongelooflijk sterke balans om de onzekerheden van de pandemische omgeving te doorstaan

   

KERNSEGMENTEN

Hardware

 • De omzet groeide met 26.0% jaar-op-jaar tot 382.7 miljoen dollar.
 • De activiteiten op het gebied van randapparatuur kenden een sterke groei in de kerncategorieën muis, toetsenbord en headset in de eerste helft van 2020.
 • De thuissituatie stimuleerde ook de verkoop van live-streamingportfolio's zoals de Kiyo-camera en de Seiren-streamingmicrofoon.
 • Behoud zijn marktleidende positie voor gaming-randapparatuur in de VS, Europa, Azië-Pacific en China.
 • De Systems-business handhaafde zijn nummer 1 marktleidende positie op het gebied van premium gaming-laptops in de VS en noteerde in mei en juni een sterke procentuele groei met dubbele cijfers op jaarbasis als gevolg van een sterke opgekropte vraag naar producten.

Software

 • Het totale aantal gebruikersaccounts steeg met 42.8% op jaarbasis tot ongeveer 100 miljoen, waarbij het aantal maandelijkse actieve gebruikers met meer dan 45% steeg, aangedreven door een sterke groei van alle softwareaanbiedingen in het licht van toegenomen gaming-, esports- en livestreaming-activiteiten.
 • Razer was de lanceringspartner voor de Xbox Game Bar SDK van Microsoft en was in staat om de eerste in zijn soort widgets te ontwikkelen voor zijn softwareproducten die ze dankzij deze samenwerking direct toegankelijk maakten op de Xbox Game Bar op Windows 10. Deze software-integratie stelt gebruikers in staat om een ​​veel betere gebruikerservaring te hebben bij het spelen van games.

Diensten

 • Blijft stijgen en registreerde een omzetgroei van 79.3% jaar op jaar tot US $ 64.0 miljoen, wat bijna 30% bijdroeg aan de brutowinst van het bedrijf met een brutomarge van 45.9%.

Razer Gold

 • Registreerde een stijging van 125.9% op jaarbasis van het totale betalingsvolume (“TPV”), voornamelijk gedreven door de toename van het aantal transacties.
 • Zijn aanwezigheid verder uitgebreid en 600,000 kanaalcontactpunten toegevoegd, met name in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voor gebruikers uit meer dan 130 landen en meer dan 4 miljoen kanaalcontactpunten.
 • Blijft een favoriete partner zijn voor contentpartners met meer dan 33,000 digitale entertainmenttitels en nieuwe populaire games zoals Call of Duty: Modern Warfare en Ragnarok Online, evenals andere nieuwe content zoals cloudclubbing en Comico e-comic-platform.

Razer Fintech

 • Genereerde in de eerste helft van het jaar US $ 1.8 miljard aan TPV (FY2019: US $ 2.1 miljard), wat neerkomt op een stijging van 114.3% jaar-op-jaar, gedreven door de introductie van nieuwe verkopers en stijgingen in online winkelen en consumptie van digitaal entertainment vanwege de COVID-19 lockdown.
 • Als het leidende wereldwijde jeugd- en millennials-merk, naast zijn begrip van de bankuitdagingen voor de jeugd, wil Razer een bankervaring creëren die een integraal onderdeel is van het leven van de jeugd en millennials, inclusief hun leren, spelen, reizen, ondernemerschap of dagelijks leven.
 • In januari 2020 kondigde het bedrijf aan dat Razer Fintech zijn aanvraag heeft ingediend voor een Digital Full Bank License, af te geven door de Monetary Authority of Singapore ("MAS"). Volgens de MAS wordt de toekenning van de licenties voor digitaal bankieren naar verwachting aangekondigd in de tweede helft van 2020. Op dit moment onderzoekt het bedrijf ook het aanvragen van digitale banklicenties in andere rechtsgebieden.

VOORUITZICHTEN

 • Het Razer-ecosysteem zal naar verwachting blijven groeien die al met Countr werken aanhoudend marktaandeelleiderschap in hardware, exponentiële groei in meetgegevens van softwaregebruikers en fenomenale groei in services.
 • Aanhoudende buitenmaatse omzetgroei, gedreven door de introductie van nieuwe hardware-producten in de tweede helft van 2020, groeiende inkomsten uit Services ondersteund door een aanhoudend groeimomentum van thuisblijvende trends.
 • Voortdurende verbeteringen van de brutowinstmarge dankzij verbeterde hardwaremarges en hoge marges Services die groeien als onderdeel van de inkomstenmix van het Razer-ecosysteem.
 • Voortdurende verbetering van het nettoresultaat, na het behalen van een positieve Adjusted EBITDA in de eerste helft van 2020, verwacht de Vennootschap dat de uitzonderlijke opbrengstengroei het nettoresultaat zal stimuleren.
 • Ondersteund met een robuuste balans met meer dan US $ 500 miljoen cash en geen schulden, zal het bedrijf doorgaan met R & D-investeringen in nieuwe hardwarecategorieën en de ontwikkeling van nieuwe diensten, voortgezette inkoop van eigen aandelen en investeringen / fusies en overnames.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de aankondiging van de resultaten van 1H 2020 voor de resultaten van de Vennootschap, die worden gepubliceerd in overeenstemming met de regels voor de notering van effecten op de beurs van Hong Kong Limited.

Contacten

FINSBURY
Evonne Xiao
Evonne.Xiao@finsbury.com

Bron BEDRIJFSDRAAD