epic Games het heeft niet alleen problemen met Apple. Google heeft zelfs Fortnite uit de Play Store verwijderd dankzij het nieuwe in-game betalingssysteem.

Op Android-apparaten het blijft echter mogelijk om Fortnite te spelen, zoals uitgelegd door een e-mail die door Epic is verzonden naar iedereen die de game uit de Play Store heeft gedownload. Allereerst kunnen spelers die dat wensen doorgaan met spelen zonder updates voor het Seizoen 4 van hoofdstuk 2. 

Als je echter geïnteresseerd bent in de nieuwe missies en skins die beschikbaar zijn met de nieuwe gevechtspas, kun je de Google-ban op twee manieren omzeilen. De eerste is om de app te downloaden uit de Samsung Galaxy Store. De tweede is om het rechtstreeks uit de Epic-app voor Android te halen. 

Android-gebruikers hebben daardoor minder last van de juridische strijd in uitvoering tussen Epic en de twee multinationals van het web, wiens eerste ronde voor de rechtbank werd gehouden slechts een paar dagen geleden.