Ubisoft heeft er de laatste tijd geen gelijk gekregen. Na de productiefout gebeurde met de bekers in China, bevond het Franse bedrijf zich in een veel belangrijkere en fijnere storm: Tom Clancy's Elite Squad werd in feite hard bekritiseerd vanwege zijn openingsvideo.

In feite laat de intro van de game de organisatie zien slagschaduw - de schurken van het spel - als een groep relschoppers vertegenwoordigd door het symbool van gesloten vuist. Voor niet-ingewijden is in veel landen de gebalde vuist een symbool van oppositie, steun en revolutie. Maar in de Verenigde Staten is het ook het symbool van Black Power en bewegingen die verband houden met het fenomeen Het leven van zwarte mensen is belangrijk. De video ging over het internet en veroorzaakte controverse en botsingen op verschillende sociale netwerken. Dit bracht Ubisoft ertoe het symbool te vervangen in de volgende update die eraan komt 1 september 2020.

Hier, nu willen we geen controverse maken of met de vinger wijzen op zoek naar een dader, maar het blijft een dubieuze keuze om een ​​criminele organisatie te associëren met zo'n belangrijk symbool voor de zwarte Amerikaanse gemeenschap, vooral in een periode van rellen en demonstraties als deze.