Sommige spelers van Fortnite ze geven de voorkeur aan creativiteit boven competitie. De creatieve modus heeft altijd deel uitgemaakt van de Epic-game, maar recentelijk het krijgt niet dezelfde ondersteuning als de andere spelmodi. 

Spelersfrustratie lekt op de speciale Reddit-sub, r / FortniteCreative, waar beginnen berichten als deze te verschijnen.

Van de laatste updates die de game heeft ontvangen, heeft Creative Mode slechts een paar items ontvangen. De meeste zijn per ongeluk toegevoegd en Epic heeft ze uiteindelijk verwijderd. Geen voertuigen, boten, helikopters of nieuwe auto's gebracht door de Al Volante-update.

Creatieve modus is erg actief, de spelers gemaakt Super Mario 64-niveaus, Animal Crossing New Horizon's Nook's Cranny en zelfs Fall Guys minigames. Deze activiteit maakt gebruikers nog gevoeliger voor een gebrek aan ondersteuning voor ontwikkelaars.

Het is niet alleen de creatieve modus die door Epic verlaten lijkt. Zelfs Save the World, de PvE-modus, krijgt geen vergelijkbare ondersteuning als die van de Battle Royal. C.Abrupt had Epic problemen met updates vanwege de pandemie, maar tegen een nieuw seizoen dat een paar weken wordt uitgesteld, Creatieve modus heeft sinds 2019 geen nieuwe voertuigen meer ontvangen en al bijna drie maanden geen nieuwe items. 

Epic staat voor een complexe periode. Toen de wereld het einde van de pandemie begon te zien, braken er juridische geschillen met Apple en Google uit voor het bedrijf Unreal. Een concentratie van krachten in de richting van Fortnite's beroemdste en meest winstgevende modus is logisch in een moeilijke tijd, maar wat veel spelers bij Epic de schuld geven, is het gebrek aan communicatie.