Willy Morgan en de vloek van Bone Town is de tweede titel verspreid door de uitgever VLG en ontwikkeld door Italiaans team ImaginaryLab. De videogame is een 'klassiek point-and-click-avontuur dat een fantasiewereld combineert met een piratenthema en naar de moderne wereld om ons heen. Op het eerste gezicht weet ik zeker dat de klassieke grafische avonturen van LucasArts in je op zullen vallen.

De plot ziet de tiener Willy Morgan op zoek naar de waarheid over het mysterie rond de verdwijning van zijn vader, die ongeveer tien jaar vóór de gebeurtenissen op de tijdlijn plaatsvond.
Willy vindt dan ook dat hij, mede dankzij de hulp van een bezorgde brief, naar hem op zoek is in Bone Town, een pittoresk en niet al te bewoond piratendorp dat tot vervlogen tijden lijkt te behoren. Om meer details te zoeken en te reconstrueren wat er is gebeurd, wordt Willy vervolgens gedwongen om met de verschillende bewoners te praten en een fascinerend avontuur op het eiland te beleven.

Willy Morgan en de vloek van Bone Town
Bone Town in al zijn schoonheid

Aangezien dit een grafisch avontuur met aanwijzen en klikken is, zou elke speler dat waarschijnlijk denken de acties die voor u beschikbaar zijn, zijn beperkt. Voor een deel is het waar, maar in Willy Morgan and the Curse of Bone Town heeft de speler de mogelijkheid om de stad Bone Town te "bezoeken" (om de waarheid te zeggen niet echt geweldig) met de mogelijkheid om interactie met personages of objecten in het spel. Ik vond vooral het leuk hoe de ontwikkelaars besloten om wat te plaatsen grappige zinnen om met NPC's te bespreken, die in sommige opzichten doen denken aan degenen die op Monkey Island te vinden waren - misschien zijn deze sensaties echter ook te danken aan Bone Town, een piratenstad die duidelijk is geïnspireerd door het bovengenoemde werk - en met dergelijke zinnen die volledig in het Engels zijn nagesynchroniseerd. Ik geloof dat het er een was vond het erg slim want in één klap, ondanks het feit dat het werk is gemaakt door een volledig Italiaans team, het spel is beschikbaar in de universele taal: Engels. Degenen die niet Engelstalig zijn en niet goed Engels kauwen, kunnen zichzelf echter onmiddellijk geruststellen: zelfs als de nasynchronisatie volledig in het Engels blijft, de lokalisatie in het Italiaans is aanwezig. Om het te kunnen gebruiken, selecteert u het simpelweg uit de oorspronkelijke instellingen en kunt u met onze taal spelen.

Onder de activiteiten binnen Willy Morgan and the Curse of Bone Town, wat we onszelf het vaakst vinden is maak ruzie met de personages aanwezig in de wereld, zoek naar objecten e aanwijzingen op de kaart, help de aanwezige personages (of leid ze af met iets) om vervolgens naar een andere aanwijzing te kunnen zoeken. We merken dat we deze acties vaak in een lus herhalen, maar in een point-and-click-avontuur zijn deze gebeurtenissen vrij onvermijdelijke clichés. De mechanica wordt echter in samenhangende contexten geplaatst en als je begrijpt welke objecten in bepaalde situaties moeten worden gebruikt of gecombineerd, kan dit veel roet in het eten gooien voor degenen die gewoonlijk geen games van dit genre spelen. Niets dat onmogelijk is, let wel, maar het kan nog steeds problemen opleveren.

Willy Morgan en de vloek van Bone Town
Interactie met de personages is essentieel voor het vervolg van het verhaal.

Een van de aspecten die ik erg prettig en leuk vond, naast de eerder genoemde leuke interacties met de personages, is zeker een factor die niet te verwaarlozen en voor de hand liggend is: de liefde van de ontwikkelaars om verschillende paaseieren in hun titel te plaatsen verspreid over het eiland. Vertrouw me: vind er tal van herkenbare objecten in de huidige popcultuur het kan aangename sensaties geven. Wees gerust, ik zal je niet verwennen wat je kunt vinden, maar de enige "aanwijzing" die ik je kan geven is dat je misschien ook enkele elementen herkent die aan Marvel zijn toe te schrijven (en niet alleen).

Helaas is hetde enige tegenstrijdige opmerking is de levensduur: ongeveer 3 uur (vooral voor degenen die bijzonder gewend zijn aan dit genre van games) het is mogelijk om de titel zonder al te veel problemen af ​​te sluiten, aangezien de plot en de omringende gebeurtenissen vrij lineair zijn en, in sommige opzichten, voorspelbaar.

Willy Morgan en de vloek van Bone Town
Willy weet je te vermaken met zijn grappige grappen.

Mijn liefde voor point-and-click-games, die allang is vervaagd, omdat het zo zeldzaam is om vergelijkbare titels te vinden, is op magische wijze weer aangewakkerd dankzij Willy Morgan and the Curse of Bone Town. Hoewel het verhaal redelijk lineair verloopt, hof vond de gameplay interessant en boeiend. De plot ontgrendelde de vastberadenheid in mij om op een rij door te spelen, tot de oplossing van het mysterie dat Willy aan Bone Town bindt. Hoewel er misschien meerdere jaren zijn verstreken sinds het laatste punt en klik dat je hebt geprobeerd, zou ik je dit Italiaanse grafische avontuur willen aanbevelen dat je momenteel kunt vinden op Steam (of als alternatief op GOG Galaxy) op prijs van 19,90 euro.