Het eerste mobiele esports-platform dat openbaar wordt gemaakt en eerlijke, leuke en zinvolle concurrentie biedt (NYSE: FEAC)

  • Investeerders, waaronder de fondsen Wellington, Fidelity, Franklin Templeton en Neuberger Berman, hebben zich gecommitteerd aan een PIPE van $ 159 miljoen met een totale toezegging van meer dan $ 250 miljoen.
  • Snelgroeiend bedrijf met een verwachte omzet van $ 2022 miljoen in 555, een CAGR van 57% vanaf 2020
  • Andrew Paradise, CEO en oprichter van Skillz, en Casey Chafkin, CRO en oprichter van Skillz, zullen het bedrijf blijven leiden
  • Bestaande Skillz-aandeelhouders en Flying Eagle-sponsor gaan akkoord met een lock-up van 24 maanden
  • Beleggersoproep gepland voor 2 september 2020

 

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) -Van Skillz Inc., ("Skillz") een toonaangevend platform voor mobiele games dat spelers verbindt in eerlijke, leuke en zinvolle competitie, en Flying Eagle Acquisition Corp. (NYSE: FEAC) (“Flying Eagle”), een beursgenoteerd acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden, heeft gisteren ingestemd met een bedrijfscombinatie die ertoe zal leiden dat Skillz een beursgenoteerd bedrijf wordt.

Skillz is een pionier in de competitieve mobiele game-ervaring door toernooien aan te drijven voor duizenden game-ontwikkelaars over de hele wereld, en de markt voor mobiele games uit te breiden en te leiden. Verwacht wordt dat de gepatenteerde technologie van Skillz in 2020 meer dan twee miljard informele esports-toernooien zal aandrijven en $ 1.6 miljard aan betaalde toegangsprijzen zal faciliteren voor games die worden gehost op zijn beveiligde en eigen platform.

De game-industrie is groter dan films, muziek en boeken, met meer dan 2.7 miljard gamers die maandelijks spelen en 10 miljoen ontwikkelaars wereldwijd. Mobiel is het snelst groeiende segment van de gamingmarkt en zal naar verwachting stijgen van $ 68 miljard vorig jaar tot $ 150 miljard in 2025 (volgens Newzoo en GlobalData).

"Tegenwoordig zijn we een leider in informele esports en zijn we goed gepositioneerd om de wereldwijde esports-kansen te benutten die de gamingmarkt steeds meer zullen bepalen", aldus Andrew Paradise, CEO en oprichter van Skillz. "Skillz vervult het menselijke verlangen naar gemeenschap en competitie en geeft vorm aan de toekomst van interactief entertainment."

"Ik ben al 20 jaar actief in de evolutie van gaming, van ZeniMax tot DraftKings, en ik geloof dat Skillz zichzelf heeft gepositioneerd als het platform voor de toekomst van gaming, waar entertainment, gaming en enablement samenkomen", aldus Flying Eagle-voorzitter en CEO, Harry E. Sloan.

Sloans betrokkenheid bij de videogamebusiness gaat terug tot 1999, toen hij een van de oprichters en investeerders was van ZeniMax Media Inc., de bekroonde maker en uitgever van interactief entertainment en de Bethesda Game Studio. Sloan werkt samen op Flying Eagle met Jeff Sagansky en Eli Baker, die samen DraftKings (Nasdaq: DKNG) in april 2020 openbaar maakten.

Skillz heeft erkenning gekregen als een van de meest innovatieve bedrijven van Fast Company, een tweevoudig winnaar van CNBC's Disruptor 50, Forbes 'Next Billion-Dollar Startups en het # 1 snelst groeiende bedrijf in Amerika op de Inc. 5000. Via zijn filantropische initiatieven, heeft Skillz zijn platform gebruikt om de manier waarop non-profitorganisaties omgaan met donateurs te transformeren, zodat iedereen met een mobiel apparaat grote doelen zoals het Amerikaanse Rode Kruis, de American Cancer Society en NAACP kan steunen door in Skillz-toernooien te spelen.

"Een beursgenoteerd bedrijf worden is een belangrijke mijlpaal voor Skillz", voegt Paradise toe. "We kijken ernaar uit om de groei te versnellen terwijl we samenwerken met onze ontwikkelaarspartners om door Skillz aangedreven competities naar elk soort spel te brengen voor miljarden gamers over de hele wereld."

Belangrijkste transactievoorwaarden

De transactie impliceert een vermogenswaardering voor Skillz van $ 3.5 miljard, of 6.3x de verwachte omzet voor 2022. De geschatte contante opbrengst van de transactie zal naar verwachting bestaan ​​uit Flying Eagle's $ 690 miljoen aan cash in trust. Bovendien hebben investeerders onder leiding van Wellington Management Company, Fidelity Management & Research Company, LLC, Franklin Templeton en Neuberger Berman-fondsen toegezegd $ 159 miljoen te investeren in de vorm van een PIPE tegen een prijs van $ 10.00 per aandeel van gewone aandelen Klasse A van Flying Eagle onmiddellijk voorafgaand aan het sluiten van de transactie. De aandeelhouders van Flying Eagle die het recht hebben om aandelen die meer dan $ 95 miljoen aan contanten vertegenwoordigen, terug te kopen, zijn overeengekomen dergelijke rechten niet uit te oefenen in verband met de transactie.

Verwacht wordt dat Skillz na de transactie ongeveer $ 250 miljoen aan geldmiddelen en kasequivalenten op zijn geconsolideerde balans zal hebben staan. Het bedrijf verwacht de opbrengst te gebruiken om de groei van Skillz op zowel binnenlandse als internationale markten te versnellen, marketinginspanningen te ondersteunen en extra werkkapitaal te verschaffen.

Aandeelhouders van Skillz kunnen ervoor kiezen om hun vergoeding te ontvangen in contanten of in aandelen van het gecombineerde bedrijf (of een combinatie van beide), met inachtneming van een maximaal contant bedrag. Het maximale contante bedrag zal een bedrag zijn dat gelijk is aan het contante bedrag dat overblijft op de derdengeldenrekening van Flying Eagle (rekening houdend met eventuele aflossingen door de openbare aandeelhouders en betaling van de uitstaande transactiekosten van Skillz en Flying Eagle), plus het van de PIPE te ontvangen bedrag investering, plus de slotkas van Skillz minus $ 250 miljoen (die op de geconsolideerde balans van het gecombineerde bedrijf zal blijven). Als het totale bedrag aan contanten dat is gekozen om te worden ontvangen door de Skillz-aandeelhouders groter is dan het maximale contante bedrag, wordt het contante bedrag dat moet worden ontvangen door elke Skillz-aandeelhouder die ervoor kiest om contant geld te ontvangen, pro rata verminderd en zullen de Skillz-aandeelhouders extra het gecombineerde bedrijf. Als het totale bedrag aan contanten dat is gekozen om te worden ontvangen door de Skillz-aandeelhouders lager is dan het maximale contante bedrag, wordt het overtollige contante geld pro rata verdeeld onder de Skillz-aandeelhouders en het aantal aandelen van het gecombineerde bedrijf dat door elke Skillz-aandeelhouder moet worden ontvangen. ervoor kiezen om een ​​aandelenvergoeding te ontvangen, wordt naar beneden bijgesteld.

Paradise, Chafkin, vrijwel alle bestaande Skillz-aandeelhouders en de sponsor van Flying Eagle hebben ingestemd met een lock-up van 24 maanden, onder voorbehoud van driemaandelijkse vrijgaven van 1.5 miljoen aandelen per houder die 180 dagen na de sluiting beginnen. Na afronding van de transactie zal Paradise, die een controlerend stemrecht heeft in Skillz, een controlerend stemrecht hebben in het gecombineerde bedrijf.

De raden van bestuur van Flying Eagle en Skillz hebben de transactie unaniem goedgekeurd. De transactie vereist de goedkeuring van de aandeelhouders van zowel Flying Eagle als Skillz, en is onderhevig aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de ontvangst van bepaalde regelgevende goedkeuringen. De transactie zal naar verwachting in het najaar van 2020 worden afgerond.

LionTree Advisors en Jefferies LLC treden op als financieel adviseurs voor Skillz. Winston & Strawn LLP treedt op als juridisch adviseur van Skillz. Goldman Sachs & Co. LLC treedt op als financieel adviseur van Flying Eagle en als exclusieve plaatsingsagent voor de PIPE. White & Case LLP treedt op als juridisch adviseur van Flying Eagle.

Beleggersinformatie voor investeerders

Skillz en Flying Eagle zullen vandaag, woensdag 2 september 2020 om 8 uur ET, een gezamenlijke telefonische vergadering voor investeerders houden om de voorgestelde transactie te bespreken.

Om naar de voorbereide opmerkingen te luisteren, belt u 1-877-407-4018 (VS) of 1-201-689-8471 (internationaal) en een telefoniste zal u helpen. Een telefonische herhaling is beschikbaar op 1-844-512-2921 (VS) of 1-412-317-6671 (internationaal), pincode voor herhaling: 13709664 tot 9 september 2020 om 11:59 uur ET.

Flying Eagle zal voorafgaand aan de oproep een beleggerspresentatie met betrekking tot de voorgestelde transactie indienen bij de SEC als bijlage bij een huidig ​​rapport op formulier 8-K, dat beschikbaar zal zijn op de website van de SEC op www.sec.gov.

Over Skillz Inc.

skillz is de toonaangevend platform voor mobiele games dat spelers verbindt in eerlijke, leuke en zinvolle competitie. Het Skillz-platform helpt ontwikkelaars om franchises van meerdere miljoenen dollars op te bouwen door sociale concurrentie in hun spellen. Gebruikmakend van zijn gepatenteerde technologie, Skillz herbergt miljarden informele esports toernooien voor miljoenen mobiele spelers wereldwijd, en verdeelt elke maand miljoenen aan prijzen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en wordt ondersteund door vooraanstaande venture capitalists, mediabedrijven en professionele sportcompetities en franchises. Skillz heeft erkenning gekregen als een van de meest innovatieve bedrijven van Fast Company, CNBC's Disruptor 50, Forbes 'Next Billion-Dollar Startups en het # 1 snelst groeiende bedrijf in Amerika op de Inc. 5000. www.skillz.com

Over Flying Eagle Acquisition Corp.

Flying Eagle Acquisition Corp. is een speciaal acquisitiebedrijf van $ 690 miljoen dat is opgericht door Harry E.Sloan, Jeff Sagansky, Eli Baker en Alan Mnuchin met als doel een fusie, kapitaalbeurs, activa-acquisitie, aandelenaankoop, reorganisatie of iets dergelijks bedrijfscombinatie met een of meer bedrijven. De beursgang van Flying Eagle werd onderschreven door Goldman Sachs & Co. LLC en Deutsche Bank Securities, en de gewone aandelen, rechten van deelneming en warrants werden op 6 maart 2020 verhandeld op de NYSE onder de ticker-symbolen FEAC, FEAC.U en FEAC WS, respectievelijk. www.eagleequityptnrs.com

Belangrijke informatie over de voorgestelde bedrijfscombinatie en waar u deze kunt vinden

In verband met de voorgestelde bedrijfscombinatie is Flying Eagle voornemens een registratieverklaring op formulier S-4 in te dienen, inclusief een voorlopige proxyverklaring / prospectus en een definitieve proxyverklaring / prospectus bij de SEC. De aandeelhouders van Flying Eagle en andere geïnteresseerde personen wordt geadviseerd om, indien beschikbaar, de voorlopige volmacht te lezen verklaring / prospectus en de wijzigingen daarop en de definitieve volmachtverklaring / prospectus en documenten die door verwijzing daarin zijn opgenomen en die zijn ingediend in verband met de voorgestelde bedrijfscombinatie, aangezien deze materialen belangrijke informatie zullen bevatten over Skillz, Flying Eagle en de voorgestelde bedrijfscombinatie. Indien beschikbaar, zullen de definitieve proxyverklaring / prospectus en ander relevant materiaal voor de voorgestelde bedrijfscombinatie naar de aandeelhouders van Flying Eagle worden gestuurd vanaf een vast te stellen registratiedatum voor het stemmen over de voorgestelde bedrijfscombinatie. Aandeelhouders kunnen ook kopieën krijgen van de voorlopige volmachtverklaring / prospectus, de definitieve volmachtverklaring / prospectus en andere documenten die zijn ingediend bij de SEC en die door middel van verwijzing daarin zullen worden opgenomen, kosteloos, zodra ze beschikbaar zijn, op de website van de SEC op www.sec.gov, of door een verzoek te richten aan: investeerders@eagleequityptnrs.com.

Deelnemers aan de uitnodiging

Flying Eagle en zijn directeuren en uitvoerende functionarissen kunnen worden beschouwd als deelnemers aan het verzoeken om volmachten van de aandeelhouders van Flying Eagle met betrekking tot de bedrijfscombinatie. Een lijst met de namen van die directeuren en uitvoerende functionarissen en een beschrijving van hun belangen in Flying Eagle zal worden opgenomen in de proxyverklaring / prospectus voor de voorgestelde bedrijfscombinatie en is beschikbaar op www.sec.gov. Aanvullende informatie met betrekking tot de belangen van dergelijke deelnemers zal worden opgenomen in de volmachtverklaring / prospectus voor de voorgestelde bedrijfscombinatie, indien beschikbaar.

Skillz en zijn directeuren en uitvoerende functionarissen kunnen ook worden beschouwd als deelnemers aan het verzoek om volmachten van de aandeelhouders van Flying Eagle in verband met de voorgestelde bedrijfscombinatie. Een lijst met de namen van dergelijke bestuurders en uitvoerende functionarissen en informatie over hun belangen in de voorgestelde bedrijfscombinatie zal worden opgenomen in de volmachtverklaring / prospectus voor de voorgestelde bedrijfscombinatie.

Forward-Looking Statements

Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" in de betekenis van de "veilige haven" -bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. De werkelijke resultaten van Flying Eagle en Skillz kunnen afwijken van hun verwachtingen, schattingen en projecties en, daarom dient u niet op deze toekomstgerichte verklaringen te vertrouwen als voorspellingen van toekomstige gebeurtenissen. Woorden als 'verwachten', 'schatten', 'project', 'budget', 'voorspellen', 'anticiperen', 'van plan zijn', 'plannen', 'kunnen', 'willen', 'zou kunnen', 'zou moeten, "" Gelooft "," voorspelt "," potentieel "," gaat door "en soortgelijke uitdrukkingen (of de negatieve versies van dergelijke woorden of uitdrukkingen) zijn bedoeld om dergelijke toekomstgerichte verklaringen te identificeren. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, zonder beperking, de verwachtingen van Flying Eagle en Skillz met betrekking tot toekomstige prestaties en verwachte financiële gevolgen van de voorgestelde bedrijfscombinatie, de vervulling van de sluitingsvoorwaarden voor de voorgestelde bedrijfscombinatie en de timing van de voltooiing van de voorgestelde bedrijfscombinatie.

Deze toekomstgerichte verklaringen houden aanzienlijke risico's en onzekerheden in die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die besproken in de toekomstgerichte verklaringen. De meeste van deze factoren vallen buiten de controle van Flying Eagle en Skillz en zijn moeilijk te voorspellen. Factoren die dergelijke verschillen kunnen veroorzaken, zijn onder meer, maar zijn niet beperkt tot: (1) het optreden van een gebeurtenis, wijziging of andere omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot de beëindiging van de definitieve fusieovereenkomst (de "Overeenkomst"); (2) de uitkomst van eventuele juridische procedures die kunnen worden aangespannen tegen Flying Eagle en Skillz na de aankondiging van de Overeenkomst en de transacties die daarin worden overwogen; (3) het onvermogen om de voorgestelde bedrijfscombinatie te voltooien, inclusief als gevolg van het niet verkrijgen van goedkeuring van de aandeelhouders van Flying Eagle en Skillz, bepaalde regelgevende goedkeuringen of het voldoen aan andere voorwaarden voor het sluiten van de Overeenkomst; (4) het zich voordoen van een gebeurtenis, wijziging of andere omstandigheid die zou kunnen leiden tot de beëindiging van de Overeenkomst of die er anderszins toe zou kunnen leiden dat de transactie niet wordt afgesloten; (5) de impact van COVID-19 op de activiteiten van Skillz en / of het vermogen van de partijen om de voorgestelde bedrijfscombinatie te voltooien; (6) het onvermogen om de notering van Flying Eagle's gewone aandelen op de NYSE te verkrijgen of te behouden na de voorgestelde bedrijfscombinatie; (7) het risico dat de voorgestelde bedrijfscombinatie de huidige plannen en activiteiten verstoort als gevolg van de aankondiging en voltooiing van de voorgestelde bedrijfscombinatie; (8) het vermogen om de verwachte voordelen van de voorgestelde bedrijfscombinatie te erkennen, die onder andere kunnen worden beïnvloed door concurrentie, het vermogen van Skillz om te groeien en de groei winstgevend te beheren, en om zijn belangrijkste werknemers te behouden; (9) kosten in verband met de voorgestelde bedrijfscombinatie; (10) wijzigingen in toepasselijke wet- of regelgeving; (11) de mogelijkheid dat Skillz of Flying Eagle nadelig worden beïnvloed door andere economische, zakelijke en / of concurrentiefactoren; en (12) andere risico's en onzekerheden die van tijd tot tijd worden aangegeven in het definitieve prospectus van Flying Eagle voor de beursintroductie en de proxyverklaring / prospectus met betrekking tot de voorgestelde bedrijfscombinatie, inclusief die onder 'Risicofactoren' daarin, en in Flying Eagle's andere aanmeldingen bij de SEC. Flying Eagle waarschuwt dat de bovenstaande lijst met factoren niet exclusief is. Flying Eagle waarschuwt lezers om niet onnodig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen, die alleen gelden op de datum die is gedaan. Flying Eagle onderneemt of aanvaardt geen enkele verplichting of toezegging om publiekelijk updates of herzieningen van toekomstgerichte verklaringen vrij te geven om enige verandering in haar verwachtingen of enige verandering in gebeurtenissen, omstandigheden of omstandigheden waarop een dergelijke verklaring is gebaseerd weer te geven.

Geen aanbod of uitnodiging

Dit persbericht vormt geen verzoek om een ​​volmacht, toestemming of machtiging met betrekking tot enige effecten of met betrekking tot de voorgestelde bedrijfscombinatie. Dit persbericht vormt evenmin een aanbod tot verkoop of het verzoek om een ​​aanbod om effecten te kopen, noch zal er enige verkoop van effecten plaatsvinden in staten of rechtsgebieden waarin een dergelijk aanbod, verzoek of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie. of kwalificatie onder de effectenwetten van een dergelijke jurisdictie. Er mogen geen effecten worden aangeboden behalve door middel van een prospectus dat voldoet aan de vereisten van sectie 10 van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, of een vrijstelling daarvan.

Contacten

Voor Skillz PR: skillz@icrinc.com

Voor Skillz IR: ir@skillz.com

Voor Flying Eagle:
Jeff Pryor
jeff@prioritypr.net
+ 1-818-661, ext. 6368

Bron BEDRIJFSDRAAD