PHILADELPHIA– (BUSINESS WIRE) –Comcast NBCUniversal heeft vandaag de 11 startups aangekondigd die zijn geselecteerd voor de derde jaarlijkse Comcast NBCUniversal LIFT Labs Accelerator, mogelijk gemaakt door Techstars. De startups zijn gekozen uit honderden aanmeldingen uit meer dan 40 landen. Ze staan ​​klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in strategische aandachtsgebieden, waaronder de toekomst van werk, meeslepende en interactieve ervaringen en personalisatie.

Vanwege de wereldwijde COVID-19-pandemie wordt het 2020-programma, dat vandaag van start gaat en 13 weken duurt, virtueel gehouden. De oprichters zullen deelnemen aan dit meeslepende programma vanuit steden over de hele wereld, waaronder New York City, Philadelphia, San Francisco, Washington DC, Dallas en Londen, VK.

De bedrijven zullen worden begeleid door meer dan 100 brancheleiders van Comcast NBCUniversal en het wereldwijde Techstars-netwerk; deelnemen aan workshops over fondsenwerving, werken met bedrijven en communiceren via de media; en ontmoet ervaren oprichters die hun inzichten in het bouwen en verkopen van zeer succesvolle startups zullen delen. Elk bedrijf krijgt de mogelijkheid om in 2021 op het wereldwijde hoofdkantoor van Comcast NBCUniversal in Philadelphia te werken voor extra mentorschap en zakelijke ontwikkelingsmogelijkheden.

"De hele familie Comcast NBCUniversal is verheugd om te leren van deze diverse groep getalenteerde ondernemers en om hun bedrijven op nieuwe manieren te helpen ontwikkelen", aldus Sam Schwartz, Chief Business Development Officer van Comcast. “Ondernemerspassie is belangrijker dan ooit. Nieuwsgierigheid en een andere manier van denken kunnen de samenleving en bedrijven helpen om naar het volgende te komen - en we zijn klaar om samen te werken met deze bedrijven die zich richten op gebieden die belangrijk zijn voor ons bedrijf en onze klanten. "

Aan het einde van het programma zullen de bedrijven deelnemen aan een virtuele demodag op 3 december 2020 en hun bedrijven presenteren aan enkele van 's werelds beste durfkapitalisten, oprichters van startups, bedrijfsleiders en media.

De veteraan van Techstars, KJ Singh, zal dienen als de algemeen directeur van de 2020-accelerator. Hij heeft sinds 12 2013 acceleratorprogramma's geleid bij Techstars en heeft geïnvesteerd in meer dan 100 bedrijven die meer dan $ 300 miljoen hebben opgehaald bij vooraanstaande angel-investeerders en VC's. KJ, samen met het Comcast NBCUniversal LIFT Labs-team, geleid door Danielle Cohn, Vice President Startup Engagement en Luke ButlerSr. Director, Startup Engagement / LIFT Labs, zal de geselecteerde startups adviseren over product / markt-fit, bedrijfsontwikkeling en fondsenwervingsstrategieën die tot resultaten leiden.

De 2020-klasse van de Comcast NBCUniversal LIFT Labs Accelerator, mogelijk gemaakt door Techstars, omvat:

 • AfroLandTV, Dallas, TX
  AfroLandTV is een OTT-streamingmediaplatform voor Pan-Afrikaanse tv-shows en films.
 • Beam Health GroupNew York, NY
  Beam Health stelt zorgverleners en gezondheidssystemen in staat premium telezorgdiensten te bieden om patiënten hoogwaardige, gemakkelijke zorg te bieden.
 • Slag, San Francisco, CA.
  De geautomatiseerde audiovisuele rapporten van Cast met ingesloten call-to-action helpen klanten complexe concepten te begrijpen en hoogwaardige acties te stimuleren.
 • Covatic, Londen / Birmingham, VK
  De mobiele SDK van Covatic stelt mediabedrijven in staat om uitzonderlijke in-app-ervaringen te leveren door te identificeren wanneer, waar en hoe elk individu met inhoud kan omgaan zonder dat persoonlijke gegevens openbaar hoeven te worden gemaakt.
 • Glow Up Games, Brooklyn, NY
  Glow Up Games ontwikkelt en publiceert personagestuurde mobiele games voor ondervertegenwoordigde gamers en verzamelt belangrijke gegevens over deze over het hoofd geziene demografie om meer diverse personages en verhaallijnen in de game-industrie aan te moedigen.
 • Introvoke, San Francisco, CA.
  Introvoke biedt white label-technologie die virtuele verbindingen, hybride live-evenementen en geavanceerde netwerken mogelijk maakt in een merkervaring.
 • Kidas, Philadelphia, PA
  Kidas is een AI-service die kinderen beschermt tegen cyberpesten en online roofdieren door ouders te waarschuwen voor mogelijk gevaarlijke activiteiten in het digitale leven van hun kind.
 • Percepta, Philadelphia, PA
  Percepta maakt gebruik van onbevooroordeelde, AI-gestuurde computer vision-technologie om bestaande beveiligingscamerafeeds te analyseren en medewerkers in realtime te waarschuwen voor winkeldiefstalincidenten.
 • Seshie, Philadelphia, PA
  Seshie is een marktplaats van deskundige gidsen die live en virtuele teambuildingservaringen aanbieden voor organisaties om het moreel van medewerkers te vergroten en een bedrijfscultuur op te bouwen.
 • vitrineNew York, NY
  Showcase is een video-first wervingsplatform dat asynchrone video's gebruikt om bedrijven te helpen het wervingsproces te stroomlijnen door herhaalde interviews te elimineren.
 • WorkChew, Washington, DC
  WorkChew is een marktplaats die een gemeenschap van mobiele en externe medewerkers verbindt met werkplekken in restaurants en hotels in de VS en daarbuiten.

Een selectiecommissie bestaande uit Techstars-experts en leiders uit een breed scala van bedrijfseenheden van Comcast, NBCUniversal en Sky beoordeelde de aanvragen en selecteerde de 11 startups. Meer dan de helft van de bedrijven identificeert zichzelf als een ondervertegenwoordigde oprichter, terwijl bijna de helft zichzelf identificeert als een vrouwelijke oprichter.

Aan het einde van de LIFT Labs-accelerator van dit jaar zullen 32 bedrijven het programma hebben afgerond met alumni die durfkapitaal en zakelijk succes blijven vinden, waaronder vele actieve deals of proofs of concept met de merken Comcast, NBCUniversal en Sky. Een van de hoogtepunten: de voorspellende game-app GameOn werkt samen met NBCUniversal aan een proof of concept dat fans van reality-programmering op een nieuwe manier betrekt. Thinker-Tinker, de ed-tech startup, werkte samen met DreamWorks Animation om interactief, educatief speelgoed te ontwerpen met personages uit de Trollen Wereldreis film.

De startups zullen worden ondersteund door het Comcast NBCUniversal Startup Engagement / LIFT Labs-team en zullen rechtstreeks samenwerken met mentoren en productexperts uit alle bedrijven en teams van Comcast NBCUniversal, inclusief de Xfinity-technologie, product- en ervarings teams; de omroepstations NBC en Telemundo; NBCUniversele kabelnetwerken; Universal Studios; Universele themaparken; DreamWorks-animatie; Comcast Zakelijk; Comcast Ventures; Lucht; Strategische ontwikkeling; evenals mentoren uit het uitgebreide netwerk van Techstars. Deze mentoren zullen de oprichters helpen hun bedrijfsmodellen aan te scherpen, waardevolle contacten te leggen en de presentatie voor potentiële investeerders en klanten te verfijnen.

Voor meer informatie over de LIFT Labs Accelerator van Comcast NBCUniversal, mogelijk gemaakt door Techstars, en het brede Startup Engagement-programma van het bedrijf, gaat u naar ComcastNBCULIFT.com.

Over Comcast Corporation

Comcast Corporation (Nasdaq: CMCSA) is een wereldwijd media- en technologiebedrijf met drie primaire bedrijven: Comcast Cable, NBCUniversal en Sky. Comcast Cable is een van de grootste supersnelle internet-, video- en telefoonproviders in de Verenigde Staten onder het merk Xfinity en levert deze diensten ook aan bedrijven. Het biedt ook draadloze en beveiligings- en automatiseringsdiensten aan residentiële klanten onder het merk Xfinity. NBCUniversal is wereldwijd en exploiteert nieuws-, entertainment- en sportkabelnetwerken, de NBC- en Telemundo-uitzendnetwerken, televisieproductieactiviteiten, televisiestationgroepen, Universal Pictures en Universal Parks and Resorts. Sky is een van Europa's leidende media- en entertainmentbedrijven en verbindt klanten via haar betaaltelevisiediensten met een breed scala aan videocontent. Het biedt ook communicatiediensten, waaronder high-speed internet, telefonie en draadloze diensten voor thuisgebruik. Sky beheert het Sky News-omroepnetwerk en sport- en amusementsnetwerken, produceert originele inhoud en heeft exclusieve inhoudsrechten. Bezoek www.comcastcorporation.com voor meer informatie.

Over Techstars

Techstars is het wereldwijde platform voor investeringen en innovatie. Techstars, opgericht in 2006, begon met drie eenvoudige ideeën: ondernemers creëren de toekomst, samenwerking stimuleert innovatie en geweldige ideeën kunnen overal vandaan komen. Vandaag is het onze missie om innovatie overal en voor iedereen toegankelijk te maken. We doen dit door startups, investeerders, bedrijven en steden met elkaar te verbinden om een ​​duurzamere en inclusievere wereld te creëren. Sinds 2006 heeft Techstars in meer dan 2,200 bedrijven geïnvesteerd en heeft vandaag een marktkapitalisatie van $ 27 miljard. www.techstars.com

Contacten

Media:
Jennifer Sala
Comcast Corporation
267-240-8702
Jennifer_Sala@comcast.com

Ali Donnermeyer
TechStars
Ali.Donnermeyer@techstars.com

Bron BEDRIJFSDRAAD