"Cyberpunk 2077 zal microtransacties hebben". Dit is een van de vele titels die duizenden fans van de nieuwste titel de afgelopen uren in paniek heeft gebracht CD Projekt Red na een vermelding van het laatste door de CEO van het softwarehuis Adam Kiciński. Nou, de microtransacties waren al bevestigd voor de multiplayer...maar een jaar geleden.

Het officiële Twitter-account van de game heeft in feite geprobeerd de golf van clickbait-titels die in deze uren zijn verschenen te stoppen, door te specificeren dat de online modus van Cyberpunk 2077 een totaal ander project is dan Cyberpunk single player:

"Er is niets veranderd. Cyberpunk 2077 is een spel voor één speler zonder microtransacties. Een enkele aankoop. Geen make-up. Geloof niet in clickbaits. Cyberpunk online, een apart project, zal enkele microtransacties hebben, maar dat zeiden we een jaar geleden. Zoals altijd behandelen we uw geld met respect. "

Bovendien heeft de CEO van CD Projekt tijdens deze conferentie al bevestigd hoe deze microtransacties plaatsvinden ze zijn niet agressief en zijn ontworpen om potentiële kopers tevreden te stellen.