Succesvol in de titanische onderneming het creëren van een goede koortitel gewijd aan Avengers is geen gemakkelijke taak en hoewel er in de loop der jaren producten op de markt zijn geweest die hebben geprobeerd een grootschalig project naar het publiek te brengen om videogames recht te doen aan de Avengers, heeft Marvel's Avengers of Crystal Dynamics het is waarschijnlijk de absolute ambitieuzer tot nu toe gezien.

Wat veel Marvel-fans echter niet verwachtten van een Avengers-game, is dat de laatste een van de zogenaamde "Game as a service”, Een titel die in de voetsporen van The Division en Destiny zou blijven worden gesteund de komende jaren, en bovendien op een bepaalde manier helemaal gratis.

De nog moeilijkere uitdaging waarmee Square Enix en Crystal Dynamics werden geconfronteerd, betrof daarom het correct kunnen balanceren van een plot en een verwevenheid die de nu iconische hoofdpersonages van Marvel niet vervormde, met de mechanica en gameplay van Game As Een dienst waar vaak en gewillig naar toe leidt slijpen en in herhaling zonder al te veel complimenten te geven.

Marvel's Avengers: een plot dat een stripboek waardig is

Het is in ieder geval nodig om het meteen duidelijk te maken, hoewel het materiaal dat vóór de lancering en de bèta van Avengers werd getoond, veel Avengers-fans ertoe had aangezet hun neus op te steken over de zorg en liefde die de ontwikkelaars hadden bij het ensceneren. een verhaal met de Marvel-pictogrammen in de hoofdrol, als je eenmaal het volledige spel in handen hebt, moet je noodzakelijkerwijs van gedachten veranderen.

La trama Marvel's Avengers opent met de viering in San Francisco vanEen dag, een partij gewijd aan de verdedigers van de aarde, niet alleen gericht op het eren van de dienst van de Avengers, maar die ook tot doel heeft een nieuwe vorm van energie te presenteren die zojuist is ontdekt door Bruce Banner en door Dr. George Tarleton, de Terrigene. Vanaf het allereerste moment plaatst de titel ons in de schoenen van Kamala Khan, een jonge schrijfster van fanfictie over de Avengers, uitgenodigd als eregast voor de viering omdat ze de winnaar was van een wedstrijd over het beste door fans gemaakte verhaal.

Marvel's Avengers

Dingen vallen echter snel uit elkaar en van een feestdag verandert Avengers Day al snel in een nachtmerrie voor alle aanwezigen. Een groep huurlingen onder leiding van leermeester begint de Golden Gate Bridge aan te vallen zonder aanwijsbare reden en terwijl de superhelden naar het toneel rennen om de dreiging te stoppen, wordt het al snel voor iedereen duidelijk dat de aanval op de brug slechts een afleiding was van de echte terroristische daad. Daar Hersenschim, de gloednieuwe reus Helicarrier van de SHIELD aangedreven door Terrigene was het echte doelwit van de aanval en de explosie van de reactor van de laatste, naast het verwoesten van de halve moord op San Francisco Kapitein Amerika zelf transformeert het veel van degenen die zijn blootgesteld aan de giftige wolk in In mensen, mensen die onstabiele krachten beginnen te ontwikkelen als gevolg van genetische mutaties. Na de ramp met A-Day worden de Avengers, ook beroofd van Cap, officieel vogelvrij verklaard en wordt de groep ontbonden en verdwijnt ze in de komende jaren.

Vijf jaar later veranderde Amerika: Stark Industries werd overgenomen door deAIM (Advanced Mechanical Ideas) nu geleid door Tarleton, die de Inhumans opjaagt en gevangen neemt die door de Amerikaanse samenleving worden aangeduid als gevaarlijke monsters. Kamala is volwassen geworden en door haar blootstelling aan de Terrigen heeft ook zij krachten ontwikkeld, een geworden polymorf in staat om uw lichaam naar believen aan te passen en te verlengen. Het is daarom aan deze jonge Inhuman uit Jersey om te proberen de Avengers te vinden en te herenigen om de wereld de onschuld van de groep te bewijzen en de verantwoordelijken voor het bloedbad van A-Day echt te ontmaskeren.

Marvel's Avengers

Zonder verdere spoilers op de plot te maken, blijkt dan ook uit de proloog dat het verhaal geschreven is voor de singleplayer-campagne van Marvel's Avengers het is geen eenvoudig voorwendsel om de intrede op de scène van de verschillende Avengers te rechtvaardigen, maar het is een echt goed geschreven en doordacht origineel plot, dat zowel naar de meest slimme fans van het Marvel-universum wil knipogen, maar ook aan degenen die de heldendaden van deze superhelden begonnen te volgen via de films van de MCU. Zoals nooit tevoren in een titel als deze, heeft Crystal Dynamics aangetoond dat het ontwikkelen van een videogame die gebruikers jarenlang verslaafd wil houden door middel van coöperatieve missies en voortdurende updates, niet per se betekent dat je een plot en een moet opgeven. verhalen vertellen die komische saga's waardig zijn vlaggenschip van de Avengers. Als fervent lezer van het House of Ideas gedurende meerdere jaren kon ik niet anders dan oprecht glimlachen tijdens de meest opwindende momenten van de belangrijkste Marvel's Avengers-campagne, of zelfs gewoon voor de velen paasei en verwijzingen die misschien onopgemerkt blijven door de minder gewende kenners van de vele namen, logo's en personages die het grenzeloze Marvel-komische universum vormen.

Marvel's Avengers

Een gameplay zonder al te veel originaliteit

Wat betreft de sensaties die Marvel's Avengers erin slaagt om pad naar de hand over te brengen, is het sinds de bèta bekend dat gesproken wordt over de vechtsysteem er zijn niet veel lof over originaliteit om Crystal Dynamics te prijzen. De gameplay-structuur is de klassieke van een actie door derden: Light, Heavy, Dodge, Ranged en Character Finisher Attack. Zonder al te veel franje of combo's, onthult het spel zichzelf aan de basis voor wat het is, dwz "leidt naar alles wat je binnen handbereik hebt". De personages hebben zeker elk hun eigen bijzonderheden, en het is goed in een game als deze die zich richt op de samenwerking van een partij om succesvol te zijn in de missies, echter tijdens de clashes ontbreekt dat gevoel van "ik doe dit en jij doet dat". , en je merkt onvermijdelijk dat je tot de laatste keer alle vijanden op het scherm naar rechts en links schiet en slaat. Zwarte weduwe met zijn vaardigheid kan hij bijvoorbeeld onzichtbaar worden en achter vijandelijke linies infiltreren schuit leidt grotere tegenstanders af door te tanken e Ijzeren man biedt dekking van bovenaf dankzij afstandsaanvallen. Jammer dat al deze coördinatie, die er op papier echt interessant uitziet, zelden voorkomt, zeker niet als we alleen spelen. Allereerst omdat de AI van zowel onze Avengers-bondgenoten als de vijanden niet schittert met intelligentie, maar ook en vooral omdat de game niet pusht om samen te werken gezien de tamelijk milde moeilijkheid en de onvermijdelijke chaos die optreedt bij botsingen waarbij meerdere vijandelijke eenheden betrokken zijn.

 

La onderdelen ruolistica van Marvel's Avengers volgt op een vrij standaard manier die van Game as a service hierboven vermeld. Tijdens de verschillende missies zijn ze namelijk verschillend borst, met verschillende apparatuur zeldzaamheid (ook te upgraden door middelen te investeren), die de verschillende statistieken van de personages vergroten zonder op enigerlei wijze het esthetische uiterlijk van de laatste te veranderen. Om dit laatste te wijzigen, moet u de huid voor de verschillende helden, met het kleine detail dat de campagne en secundaire missies de speler belonen met drie / vier skins voor elk personage, terwijl de resterende tientallen en tientallen skins kunnen worden uitsluitend gekocht via microtransacties met echt geld.

Een technische sector niet echt Super

Wat de technische kantMarvel's Avengers ondanks het uitstel en de lange ontwikkelingsperiode toont meer dan enige onzekerheid. Hoewel het niet mogelijk is om een ​​grafische sector te verwachten op het niveau van recente aandelen zoals De laatste van ons 2 o Geest van TsushimaAvengers, de laatste van singleplayer en niet van Game As A Service, presteert behoorlijk goed onder de visuele weergave, vooral in de tussenfilmpjes. Anti-aliasing wordt goed beheerd, en met HDR aan en de fotomodus kun je ook geweldige beelden krijgen. Aan de andere kant is het echter de stabiliteit, wat waarschijnlijk (en wenselijk) zal worden opgelost met de update naar de volgende generatie versies van de titel. Feit is dat op de standaard PlayStation 4 de titel heeft moeite om een ​​stabiele framesnelheid te behouden als alle vier de partyhelden in beeld zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat je omringd bent door vijanden. Bedenk maar eens dat ondergetekende de hele laatste missie van het spel onder ogen moest zien ruim onder 30 fps, en het is echt jammer, gezien hoe filmisch en spectaculair de enscenering van de finale is, waar ik helaas niet ten volle van kon genieten vanwege duidelijk zichtbare opnames van de software. De audio-afdeling is over het algemeen goed, met bekwame Italiaanse nasynchronisatie, maar die helaas door enkele bugs plotseling terugkeert naar de Engelse taal tijdens sommige scènes, zonder de mogelijkheid om deze te veranderen.

Marvel's Avengers

Samenvattend een paar dagen na de lancering voor een Game as a service het is niet gemakkelijk, want hoewel de levensduur van de hoofdcampagne rond de twaalf uur, het voltooien van de iconische zijmissies en die van de verschillende facties kan de solo-ervaring aanzienlijk vergroten. Marvel's Avengers was echter niet bedoeld als een game die voor eens en voor altijd moet worden voltooid, en net als andere titels in het genre hangt het allemaal af van de continue inhoudelijke ondersteuning (wat ik me herinner zal het zijn gratis) die Crystal Dynamics en Square Enix de komende jaren aan het project zullen leveren. De missies vanAvengers-initiatief, de online coöperatieve modus, voor nu zijn ze praktisch allemaal hetzelfde, waarbij de helden missies moeten voltooien in open kaarten, de Oorlogsgebieden, ga dan naar een AIM-lab en versla de resterende troepen. Op de lange termijn, dus vooral als het niet met een groep vrienden wordt gespeeld, is de herhaling en de slijpen te vinden plunderen beter worden kan gemakkelijk tot verveling leiden. Dit alles kan uiteraard door de ontwikkelaars worden ontkend, aangezien de introductie van nieuwe campagnestukken en de uitbreiding van het type en de verscheidenheid aan zijmissies met de inhoudsupdates die Avengers in de toekomst zullen ontvangen, dit ambitieuze project zeker zullen voltooien. dat als het wordt gedaan met dezelfde zorg en respect voor Marvel-personages die kenmerkend waren voor de campagne die door Crystal Dynamics is geschreven, het de komende jaren zeker op de top van de golf zal blijven.

Tot slot vertegenwoordigt Marvel's Avengers een startpunt voor een beslist groot en complex project, waarop het een solide basis vormt, maar met voor de hand liggende problemen die de prioriteit moeten zijn om op te lossen voor het ontwikkelingsteam. Dus of je nu al heel lang fan bent van Marvel-iconen, of ze onlangs hebt ontmoet, deze videogame-iteratie van Avengers heeft je zeker iets te bieden. We moeten gewoon hopen op de expertise en ondersteuning van de ontwikkelaars voor de toekomst, want uiteindelijk weten we dat de wereld altijd Heroes nodig heeft.