MinecraftMojang kondigt officieel aan dat Minecraft ondersteuning zal krijgen voor het Playstation VR. Het komt met een gratis update gepland voor eind september.

Zoals vermeld in de post gepubliceerd op de Officiële PlayStation-blogKunnen PSVR-gebruikers kiezen tussen twee verschillende modi, "Meeslepend" e "Huiskamer". De eerste garandeert totale onderdompeling, waarbij de speelkamer reageert op de bewegingen van het hoofd van de speler, terwijl de tweede zich precies gedraagt ​​als elke game die niet voor VR is ontworpen en die met de headset wordt gespeeld, waarbij het beeld op één wordt geprojecteerd. virtueel scherm.

Ongeacht wat de keuze zal zijn, de game zal echter alleen compatibel zijn met de Dualshock 4. Geen ondersteuning voor Playstation Move: de keuze is gemaakt om Minecraft-spelers een eenvoudigere aanpak te garanderen, met een meer vertrouwd besturingssysteem.