Dr. Mary Schmidt Campbell en de heer Luis Visoso versterken de raad van bestuur van Unity verder

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) -Eenheid, 's werelds toonaangevende platform voor het creëren en gebruiken van real-time 3D (RT3D) content, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van twee nieuwe leden in de Raad van Bestuur: Dr. Mary Schmidt Campbell en Mr. Luis Visoso.

"Het is een eer om Dr. Campbell en Mr. Visoso te verwelkomen in onze Raad van Bestuur - twee ervaren leiders die een sterke, impactvolle stem zullen hebben over de beslissingen die we nemen", aldus John Riccitiello, Chief Executive Officer van Unity.

Naast zijn toetreding tot de Raad, zal Dr. Campbell ook zitting hebben in de Nominating and Corporate Governance Committee. Dr. Campbell is momenteel de voorzitter van Spelman College, een college dat bekend staat als de wereldleider in het opleiden van vrouwen van Afrikaanse afkomst. Vóór Spelman leidde ze de prestigieuze Tisch School of the Arts van de New York University, waar ze onder meer deel uitmaakte van een team dat leiding gaf aan wat het NYU Game Center werd. Haar carrière begon in New York City, waar ze het Studio Museum van een gehuurde loft transformeerde tot het eerste geaccrediteerde Black Fine Arts Museum van het land, waardoor het een spil werd in de wedergeboorte van Harlem.

“Bij Unity geloven we dat de wereld een betere plek is met meer makers. Ik kan niemand bedenken die dit idee beter belichaamt dan Dr. Campbell - iemand die zijn hele leven heeft besteed aan het ondersteunen en trainen van nieuwe makers. Ik kijk uit naar de raad, begeleiding en expertise die ze zal bieden ”, aldus John Riccitiello, Chief Executive Officer van Unity.

"De bedrijfsfilosofie van Unity resoneert met mij, omdat het opkomen van videomakers en het helpen van hen om te slagen een groot aandachtspunt is geweest in mijn hele carrière en in mijn leven", aldus Dr. Campbell. "Ik kijk er naar uit om verbonden te worden met een bedrijf dat niet alleen bezig is met de ondersteuning en ontwikkeling van games, maar ook diep nadenkt over de creatieve invloed van zijn technologie op andere sectoren."

Luis Visoso zal toetreden tot de Raad en zitting hebben in zijn Auditcomité. De heer Visoso is de Chief Financial Officer van Palo Alto Networks. Daarvoor was hij Chief Financial Officer van Amazon Web Services (AWS). Vóór AWS was Visoso de Chief Financial Officer van Amazon Worldwide Consumer Business. Visoso's carrière omvatte ook twee decennia in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika, waar hij leidinggevende functies bekleedde voor Procter and Gamble. De heer Visoso behaalde zijn ingenieurs- en internationale bedrijfsdiploma aan Tecnologico de Monterrey.

"Dhr. Visoso is geen onbekende in leiderschap in enkele van 's werelds meest indrukwekkende bedrijven. Hij brengt veel relevante zakelijke financiële ervaring en een geweldig mondiaal perspectief met zich mee. Zijn technologische achtergrond en werkelijk wereldwijde zakelijke ervaring zullen van onschatbare waarde zijn voor Unity terwijl we blijven groeien over de hele wereld. Ik weet dat hij op veel fronten een sterke bijdrage zal leveren aan onze Raad ”, aldus John Riccitiello, Chief Executive Officer van Unity.

"Ik voelde me onmiddellijk aangetrokken tot Unity vanwege de kwaliteit van het leiderschapsteam en het product", aldus de heer Visoso. "Ik ben mijn hele leven blootgesteld aan games. Ik vind het echt bijzonder om de kans te hebben om aanzienlijke waarde te creëren, niet alleen in games, maar door makers in alle industrieën in staat te stellen met de tools die de komende jaren steeds belangrijker zullen worden. "

Dr. Campbell en de heer Visoso treden toe tot Roelof Botha (Managing Member, Sequoia Capital), Robynne Sisco (President en Chief Financial Officer, Workday), Alyssa Henry (Seller Lead, Square), Barry Schuler (Managing Director en Partner, DFJ Growth) , Egon Durban (Co-Chief Executive Officer en Managing Partner, Silver Lake), David Helgason (mede-oprichter, Unity) en John Riccitiello (Executive Chairman en Chief Executive Officer, Unity), in de Raad van Bestuur van Unity.

Bezoek voor meer informatie over Unity en haar leiderschapsteam https://unity.com/our-company.

Over eenheid

Unity is 's werelds toonaangevende platform voor het maken en gebruiken van realtime 3D-inhoud (RT3D). Makers, variërend van game-ontwikkelaars tot artiesten, architecten, auto-ontwerpers, filmmakers en anderen, gebruiken Unity om hun verbeelding tot leven te brengen. Het platform van Unity biedt een uitgebreide set softwareoplossingen om interactieve, realtime 2D- en 3D-inhoud voor mobiele telefoons, tablets, pc's, consoles en augmented- en virtual reality-apparaten te creëren, uit te voeren en er inkomsten mee te genereren. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van meer dan 1,800 medewerkers van het bedrijf houdt Unity in de voorhoede van de ontwikkeling door samen met partners te zorgen voor optimale ondersteuning voor de nieuwste releases en platforms. Apps ontwikkeld door Unity-makers werden in 2019 meer dan drie miljard keer per maand gedownload op meer dan 1.5 miljard unieke apparaten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.unity.com.

Contacten

Amanda Taggart
Eenheid
Directeur, wereldwijde communicatie
amandat@unity3d.com

Bron BEDRIJFSDRAAD