Het schijnt dat Facebook maakte een fout en onthulde het volgende gebruik van een VR-headset in twee video's.

De twee films verschenen op Facebook Blueprint en bevatten details over de nieuwe headsetfuncties, maar Facebook heeft dat wel onmiddellijk overgegaan tot het verwijderen van delen ervan, wat impliceert dat de openbaring niet geheel opzettelijk was.

Allereerst was het door dit lek mogelijk om te bevestigen dat de naam van de kijker Oculus Quest 2 zal zijn. Verder toont de video wat informatie over de hardware: 6 GB RAM en een nieuwe processor, die een apparaat bedient dat "Bijna 4k" -afbeeldingen zou moeten weergeven, met 50% meer pixels dan de vorige versie van Oculus. Bovendien heeft de kijker tot wel 250GB geheugen en zal achterwaarts compatibel zijn met alle games die eerder zijn uitgebracht voor Oculus Quest.

Om onderdompeling te vergemakkelijken, wordt het apparaat uitgerust met audio die verandert naargelang de manier waarop de gebruiker beweegt, en met twee ergonomische controllers. Bij sommige titels is het ook mogelijk om de controllers volledig te vergeten en alleen met je eigen handen te spelen. Oculus Quest 2 zal lichter, comfortabeler en gemakkelijker te dragen zijn dan zijn voorganger.

Veel van deze informatie was aanwezig in het tweede video, Dat verwijderd van Facebook. Sommige gebruikers zijn er echter in geslaagd om het opnieuw op YouTube te laden. We hoeven echter niet lang te wachten om meer te weten te komen over Oculus Quest 2, aangezien Facebook van plan is het evenement te organiseren Aansluiten Ontwikkelaar op 16 september.