IKEA heeft gisteren een nieuwe aangekondigd samenwerking met een onverwachte partner: Republic of Gamers. Het doel is om een ​​lijn van dertig meubels te maken die speciaal voor gamers zijn gemaakt.

IKEA verkent al meer dan een jaar de wereld van gaming met de hulp van UNYQ en Area Academy. Onderzoek van de Zweedse meubelgigant heeft inmiddels geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe productlijn in samenwerking met Republic of Gamers.

Het doel is niet alleen om een ​​marktniche te exploiteren die nu 2,5 miljard potentiële klanten heeft. Deze samenwerking heeft tot doel gamingmeubels naar een nieuw niveau te tillen. IKEA zet zich in om gamingmeubels betaalbaarder te maken, in lijn met zijn bedrijfsmodel.

Door de verklaringen van Kris Huang, General Manager van ASUS Gaming Gear vermeld op de IKEA website, ROG drukte hun enthousiasme uit:

“ROG is verheugd om samen te werken met IKEA om een ​​nieuwe levensstijl voor gamers te creëren. Alle gamers dromen van een ruimte die zowel comfortabel als functioneel is voor onderdompeling in de videogame. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de industrie begrijpt ROG de gamer-community perfect. Dit in combinatie met IKEA's expertise op het gebied van meubels stelt spelers in staat om de speelruimte te bouwen waar ze altijd van hebben gedroomd in het comfort van uw eigen huis. "

De meubellijn zal debuteren in China, waar het werd geproduceerd, tegen februari 2021. De rest van de wereld zal nog een paar maanden moeten wachten om toegang te krijgen, maar niet later dan oktober van hetzelfde jaar.