LEGO heeft zojuist een persbericht uitgebracht over een investering van 400 miljoen dollar om de inspanningen van duurzaamheid bedrijf.

Een van de doelen is om alles te maken duurzame en recyclebare verpakkingen tegen het einde van 2025 en de eerste verandering die wordt doorgevoerd, is de vervanging van plastic zakken binnen de sets die worden gebruikt om losse onderdelen in te pakken met papieren.

Na het testen van verschillende prototypes, met ouders en kinderen in de afgelopen twee jaar, zullen de FSC-gecertificeerde recyclebare papieren zakken vanaf volgend jaar in de sets worden opgenomen.

We voegen het persbericht (in het Engels) en de info-graphics toe.

De LEGO Groep investeert in drie jaar tijd tot US $ 400 miljoen om de inspanningen op het gebied van duurzaamheid te versnellen

  • De volgende stap is om te beginnen met het uitfaseren van plastic zakken voor eenmalig gebruik uit LEGO-dozen in de laatste stap om alle verpakkingen tegen 2025 duurzaam te maken.
  • Verdere investeringen zullen ook worden gedaan in het creëren van duurzamere producten, het realiseren van zero waste & COXNUMX-neutrale activiteiten, circulariteit en het inspireren van kinderen om door spel te leren over duurzaamheid.

BILLUND, 15 septemberth, 2020: De LEGO Groep heeft vandaag aangekondigd dat het van plan is om gedurende drie jaar tot US $ 400 miljoen te investeren - om de lopende kosten en langetermijninvesteringen te dekken - om initiatieven op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid te versnellen. Het bedrijf, dat de afgelopen 10 jaar een reeks stappen heeft gezet om een ​​betere planeet voor toekomstige generaties te bouwen, gelooft dat het steeds urgenter en belangrijker wordt om prioriteit te geven aan milieu- en sociale activiteiten.

De CEO van de LEGO Groep, Niels B Christiansen, zei: “We mogen de fundamentele uitdagingen voor toekomstige generaties niet uit het oog verliezen. Het is van cruciaal belang dat we nu dringend actie ondernemen om voor de planeet en toekomstige generaties te zorgen. Als bedrijf dat naar kinderen kijkt als onze rolmodellen, zijn we geïnspireerd door de miljoenen kinderen die hebben opgeroepen tot meer urgente maatregelen tegen klimaatverandering. Wij vinden dat ze toegang moeten hebben tot kansen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een ​​duurzame toekomst te creëren. We zullen onze inspanningen opvoeren om onze middelen, netwerken, expertise en platforms te gebruiken om een ​​positief verschil te maken. "

Als volgende stap zal het bedrijf beginnen met het uitfaseren van plastic zakken voor eenmalig gebruik die worden gebruikt in LEGO-dozen om de losse stenen in te verpakken. Dit maakt deel uit van de ambitie om eind 2025 al haar verpakkingen duurzaam te maken. Vanaf 2021 worden door Forest Stewardship Council gecertificeerde recyclebare papieren zakken in dozen getest.

Christiansen zei: “We hebben veel brieven ontvangen van kinderen over het milieu waarin ons wordt gevraagd plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik te verwijderen. We zijn al enige tijd alternatieven aan het onderzoeken en de passie en ideeën van kinderen hebben ons geïnspireerd om de verandering door te voeren. "

Weggaan van de bestaande verpakking is geen eenvoudige taak en zal tijd kosten, aangezien nieuw materiaal duurzaam en licht van gewicht moet zijn en de bouwervaring moet verbeteren. Verschillende prototypes gemaakt van een reeks verschillende duurzame materialen zijn tot nu toe getest met honderden ouders en kinderen. Kinderen vonden de papieren zakken die in 2021 werden uitgeprobeerd leuk, omdat ze milieuvriendelijk en gemakkelijk te openen waren.

 

Investeren op lange termijn in het bouwen aan een duurzame toekomst

Naast het ontwikkelen en implementeren van duurzame materialen, zal de investering van maximaal US $ 400 miljoen ook gericht zijn op een reeks sociale en ecologische acties om kinderen te inspireren door te leren door te spelen, het bedrijf circulairder te maken en koolstofneutraal te opereren. De activiteit zal een zinvolle langetermijnverandering stimuleren die is afgestemd op twee duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: # 4 kwaliteitsonderwijs en # 12 verantwoord consumeren en produceren:

Kinderen

Tegen 2022 streeft de LEGO Groep ernaar om jaarlijks 8 miljoen kinderen over de hele wereld te bereiken met spelend leren door middel van een reeks activiteiten met partners, in samenwerking met de LEGO Foundation. Het zal voortbouwen op zijn werk met organisaties zoals UNICEF, Save the Children en lokale partners om programma's op te schalen die kinderen in nood toegang geven tot spel en kansen bieden om levenslange vaardigheden te ontwikkelen, zoals probleemoplossing, samenwerking en communicatie. In 2019 werden via dergelijke programma's 1.8 miljoen kinderen bereikt. 25% van de winst van de LEGO Groep gaat naar de financiering van de projecten, activiteiten en partnerschappen van de LEGO Foundation.

Circulariteit

Het LEGO System in Play inspireert eindeloze speelmogelijkheden die de principes van circulair ontwerp ondersteunen - een product gemaakt van hoogwaardige materialen die kunnen worden gebruikt en hergebruikt. Dankzij de kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en consistentie van LEGO-stenen kunnen ze van generatie op generatie worden doorgegeven. Bakstenen die vandaag zijn gemaakt, passen op die van meer dan 40 jaar geleden.

Er zullen programma's worden opgezet om mensen aan te moedigen hun geliefde stenen te schenken aan kinderen die spelen. LEGO Replay, dat in 2019 met succes werd uitgeprobeerd in de Verenigde Staten, zal eind 2022 in twee andere landen worden uitgerold. Tot dusver heeft LEGO Replay stenen gedoneerd aan meer dan 23,000 kinderen in de Verenigde Staten.[1].

Duurzame materialen

Er wordt verder gewerkt aan het programma voor duurzame materialen van het bedrijf, dat meer dan 150 experts in dienst heeft, om duurzame producten en verpakkingen te creëren. In 2015 heeft de Groep zich ten doel gesteld om tegen 2030 haar producten van duurzame materialen te maken. Ze zal het gebruik van biobakstenen, zoals die gemaakt van suikerriet, uitbreiden, die momenteel goed zijn voor bijna 2% van haar elementportfolio.

Het zal het onderzoek naar nieuwe, duurzamere kunststoffen uit hernieuwbare en gerecyclede bronnen voortzetten en de krachten bundelen met onderzoeksinstituten en andere bedrijven, met name die die nieuwe technologieën voor recycling en biobased materiaal ontwikkelen om materialen te vinden die even duurzaam en van hoge kwaliteit zijn als de gebruikte materialen. vandaag[2].

De geplande investeringen omvatten zowel kosten in verband met de ontwikkeling van nieuwe duurzame materialen als de investeringen in productieapparatuur.

 

Zero Waste & COXNUMX-neutrale activiteiten

De productieactiviteiten van de Groep zullen tegen 2022 klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken zullen extra zonnepanelen worden geïnstalleerd op al haar fabrieken en zal de capaciteit op de site worden aangevuld met de aankoop van hernieuwbare energie. Verdere investeringen zullen worden gedaan om het energieverbruik te verbeteren, bijvoorbeeld door nieuwe systemen te installeren die omgevingslucht gebruiken voor koelprocessen tijdens de productie van LEGO-stenen.

Verbeterde afvalverwerking en vermindering van het waterverbruik zullen de operationele impact van de Groep op het milieu verder verminderen. Tegen 2025 zal geen afval naar de vuilnisbelt worden geleid en het watergebruik zal tegen 10 met 2022% afnemen[3].

Krachten bundelen om een ​​positieve impact te hebben

De LEGO Groep zal blijven samenwerken met organisaties als de Ellen MacArthur Foundation, World Wild Fund for Nature, RE100, UNICEF en Save the Children om de grootste impact te creëren.

Christiansen zei: “In een tijd waarin de wereld voor talloze uitdagingen staat, moeten bedrijven actie ondernemen om een ​​blijvende positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving. Niemand kan het alleen. Ik roep bedrijven, overheden, ouders, kinderen en ngo's op om hun krachten te blijven bundelen om een ​​duurzame toekomst te creëren voor onze kinderen, de bouwers van morgen. "

Over de brieven die het bedrijf van kinderen over duurzaamheid ontvangt, zei Tim Brooks, vice-president milieuduurzaamheid: “Kinderen delen de meest fantastische en creatieve ideeën over hoe we milieuvriendelijker kunnen zijn als ze contact met ons opnemen. We reageren op elke brief en velen worden gedeeld met de CEO en het team voor milieuverantwoordelijkheid voor verdere overweging. Ik hoor graag van kinderen. Het is het beste deel van mijn werk! "

Als je een kind kent dat een idee heeft om mee te werken aan de duurzaamheidsambities van de LEGO Groep, bezoek dan LEGO.com/service om het te delen met Tim en het team.