CHICAGO- (BUSINESS WIRE) -#ATCGO- TransLumen Technologies, een toonaangevend informatietechnologie- en softwarebedrijf en marktleider in serieuze mobiele gamification, ontwerp van menselijke computerinterfaces en datavisualisatie voor commerciële en overheidsklanten, kondigde vandaag aan dat het door Science Applications International Corporation (NYSE: SAIC) is uitbesteed aan ondersteuning van het FAA-contract voor Controller Training Solutions (CTS) om hulpmiddelen te bieden die stagiairs van luchtverkeersleiders helpen zich voor te bereiden op on-the-job training in de operationele omgeving.

De Federal Aviation Administration (FAA) kende Science Applications International Corp. (NYSE: SAIC) het Controller Training Solutions (CTS) -contract toe om trainingen en trainingsgerelateerde ondersteunende diensten te blijven bieden om luchtverkeersleiders te helpen een steeds voller nationaal luchtruim te beheren en een veilige ervaring voor Amerikaanse luchtreizigers. Het SAIC-contract heeft een basisprestatieperiode van één jaar, zes opties van één jaar en een totale geschatte IDIQ-contractwaarde van $ 653 miljoen als alle opties worden uitgeoefend.

Om te voldoen aan opkomende FAA-vereisten, zal TransLumen Technologies samenwerken met SAIC om innovatieve leertechnologieën te ontwerpen, ontwikkelen en leveren die gericht zijn op het oplossen van problemen en het verbeteren van trainingsresultaten, gebaseerd op bekroonde gaming-applicaties. Door gebruik te maken van op mobiele apparaten gebaseerde serious games en blended learning-oplossingen, brengt TransLumen Technologies op maat gemaakte gamification-oplossingen voor het verbeteren van training voor de FAA en SAIC. Onder het CTS-contract zullen de mobiele gamification-applicaties van TransLumen Technologies een belangrijk trainingstool zijn voor de FAA bij het ontwikkelen van het personeel van de volgende generatie luchtverkeersleiders om ervoor te zorgen dat het Agentschap blijft voorbereid op de uitdagingen van het beheren van miljoenen vluchten per jaar.

Doug Siefken, de oprichter, Chief Executive Officer en Chief Technology Officer van TransLumen, zei over de gunning van het contract: “We zijn vereerd met het ontvangen van onze derde subcontractant door SAIC. We zijn verheugd dat SAIC vertrouwen heeft in onze mensen, expertise, stabiele kapitaalstructuur en operationele platforms. Deze onderscheiding bevestigt het succes dat we hebben bij het aanbieden van mobiele serious game-platforms die worden gebruikt om ATC-training altijd en overal te versterken. We zijn verheugd dat SAIC ons heeft gekozen als hun technologische teamgenoten, wat ons weer een mogelijkheid biedt om onze mobiele serious-games, de ATCGO- en ATCGO Pro-applicaties, uit te breiden. "

Over ons TransLumen Technologies LLC

Een toonaangevend informatietechnologie- en softwarebedrijf, de competenties van TransLumen Technologies omvatten mobiele casual stijl serieuze games, visualisatie voor geavanceerde visuele alarmen en waarschuwingen, samen met dynamische rapportagetools met behulp van augmented reality / virtual reality / om de Human Computer Interface (HCI) te verbeteren. TransLumen, opgericht in februari 2000, is een gecertificeerde, door service gehandicapte veteranenbezit kleine onderneming (SDVOSB) en handhaaft geregistreerde Amerikaanse patenten # 6,433,839, # 6,580,466 en Canadees patent # CA 2,404,292, traditioneel toegepast via FAA, NASA, DOI, Homeland Security, US Navy, lucht- en ruimtevaart en industriële contracten en subsidies. TransLumen was in 2019 een Gold Award-winnaar, samen met SAIC en FAA, van het International Serious Play Awards-programma. Voor meer informatie ga naar www.translumen.net.

Contacten

Dana K. Motley
Directeur Communicatie
TransLumen Technologies
+843 (991) 0025
dana.motley@translumen.net

Bron BEDRIJFSDRAAD