EA test een nieuwe applicatie die fungeert als client voor hun pc-games. Eenmaal uit de bètafase vervangt deze app Origin, waarmee een nieuwe stap wordt gezet in de richting van totale pensionering van het merk.

Volgens EA zou deze nieuwe applicatie snellere downloads en uploads mogelijk moeten maken, en zou het het idee vertegenwoordigen van een nieuwe generatie client voor pc. EA Desktop bevindt zich nog in de gesloten bèta, maar iedereen kan zich aanmelden om deel te nemen. Wanneer een gebruiker deelneemt aan de bèta, worden alle gegevens van zijn Origin-account overgedragen naar EA Desktop, inclusief games.

Michael Blank, vice-president van Electronic Arts heeft enkele uitspraken gedaan over de site VentureBeat, waarin de bedoelingen van het bedrijf worden uitgelegd:

“De EA Desktop-applicatie is ontworpen om spelers de meest vloeiende en meest verbonden ervaring te bieden die mogelijk is om snel toegang te krijgen tot hun videogames. De bèta onthult een deel van onze bedoelingen, maar niet alle "

De beslissing om van Origin af te komen volgt op het merkreorganisatieplan dat onder de paraplu van EA valt. In de afgelopen weken had het ontwikkelingshuis aangekondigd dat alle verschillende abonnementen op Electronic Arts-games zouden worden samengevoegd onder de enkele naam EA Play.

Dit idee van het herschikken van de namen die aan een enkel bedrijf zijn gekoppeld, lijkt de laatste tijd erg in de mode in de wereld van videogames. Zelfs Amazon heeft onlangs de naam gewijzigd van Twitch Prime in Prime Gaming om verwarring te voorkomen.