FRAMINGHAM, Mass. - (BUSINESS WIRE) -#IDCTracker- Terwijl de wereld met de pandemie blijft omgaan, zal de markt voor virtual reality-headsets (VR) in 6.7 naar verwachting met 2020% afnemen en in 46.2 opnieuw een dubbelcijferige groei van 2021% vertonen, aldus de International Data Corporation (IDC) Driemaandelijkse augmented en virtual reality headset-tracker. De markt heeft dit jaar te maken gehad met een tijdelijke tegenslag omdat verstoringen in de toeleveringsketen de volumes in de eerste maanden beïnvloedden en de verwachte producttransities de markt halverwege het jaar hebben vertraagd. IDC verwacht echter dat het aantal VR-headsets snel zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 48% tussen 2020 en 2024, aangezien consumenten en ondernemingen blijven investeren in de technologie.

Virtual reality begint volwassen te worden en bereikt een breder publiek. "Terwijl gaming voorop blijft lopen in consumenten-VR, beginnen andere gebruiksscenario's, zoals virtuele concerten en virtuele trainingen, ook bij kopers te resoneren", aldus Jitesh Ubrani, onderzoeksmanager voor IDC's Trackers van mobiele apparaten. “Ondertussen blijven veel ondernemingen hun gebruik van VR versnellen, met gebruiksscenario's voor training, samenwerking, ontwerp en fabricage die het momentum stimuleren. We verwachten dat het commerciële segment zal groeien van 38% van de wereldwijde markt in 2020 tot 53% in 2024. "

"We zien een toenemende interesse in VR van zowel consumenten als commerciële kopers", aldus Tom Mainelli, group vice president, Device & Consumer Research bij IDC. "Een samenloop van gebeurtenissen zorgde echter voor een moeilijke eerste helft van 2020 wat betreft de volumes van headsets, zelfs toen de vraag toenam. We verwachten een aanzienlijke toename van het verzendvolume in de tweede helft van dit jaar naarmate de productie toeneemt en nieuwe producten op de markt komen, en VR zou in 2021 een terugkeer naar een robuuste groei moeten zien. "

Categorie Hoogtepunten

Zelfstandige VR daalde als categorie in het tweede kwartaal van 2020 (2Q20) ondanks het groeiende bewustzijn en de grote vraag naar headsets zoals de Oculus Quest. Facebook bevindt zich in een precaire positie. Als leider in de standalone-categorie overtreft het aandeel van het bedrijf dat van alle andere spelers samen, hoewel de recente stopzetting van de Oculus Go er waarschijnlijk toe zal leiden dat Facebook een deel van het instapniveau van stand-alone VR afstaat. Ondertussen blijven bedrijven zoals Pico, Lenovo en anderen de zakelijke markt het hof maken.

tethered VR headsets daalden ook tijdens het kwartaal, hoewel dit grotendeels werd veroorzaakt door de vertraging in PlaystationVR, aangezien consumenten uitkijken naar de volgende generatie Playstation-console en een mogelijke vernieuwing van Sony's populaire VR-headset. Andere populaire gekoppelde headsets, zoals de Rift S en de HTC Vive-familie, bleven volumedalingen zien, aangezien zowel consumenten als commerciële kopers dit jaar hun uitgaven in andere gebieden hebben toegewezen. Dat gezegd hebbende, er is nog steeds een plaats op de markt voor tethered VR, die de neiging heeft om een ​​visuele ervaring van hogere kwaliteit te bieden dan stand-alone producten. Aankomende productlanceringen, zoals HP's nieuwe Reverb G2, zouden in 2021 een opleving moeten stimuleren.

Schermloze kijkers zijn blijven afnemen in populariteit en worden voornamelijk verkocht in opkomende markten waar lokale verkopers proberen om nieuwe VR-gebruikers aan te trekken met standaard headsets die gebruikmaken van het scherm van hun smartphone. Het gebrek aan inhoud en speelgoedachtige ervaring verhindert echter dat de categorie verder succes boekt en we verwachten dat de volumes tijdens de prognoseperiode zullen blijven afnemen.

Twee afbeeldingen die het wereldwijde marktaandeel van de top 5 VR-headsetbedrijven in 2Q20 illustreren en de voorspelling van IDC's VR-headsets per segment (commercieel en consumenten) zijn beschikbaar door te bekijken dit persbericht op IDC.com.

Over IDC Trackers

IDC Tracker producten bieden nauwkeurige en actuele marktomvang, leveranciersaandeel en prognoses voor honderden technologiemarkten uit meer dan 100 landen over de hele wereld. Door gebruik te maken van eigen tools en onderzoeksprocessen, worden IDC's Trackers halfjaarlijks, driemaandelijks en maandelijks bijgewerkt. Trackerresultaten worden aan klanten geleverd in gebruiksvriendelijke Excel-producten en online querytools.

Klik hier om meer te weten te komen over de volledige reeks dataproducten van IDC en hoe u deze kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien.

Over IDC

International Data Corporation (IDC) is 's werelds grootste aanbieder van marktinformatie, adviesdiensten en evenementen voor markten voor informatietechnologie, telecommunicatie en consumententechnologie. Met meer dan 1,100 analisten wereldwijd biedt IDC wereldwijde, regionale en lokale expertise op het gebied van technologie en industriële kansen en trends in meer dan 110 landen. IDC's analyse en inzicht helpen IT-professionals, bedrijfsleiders en investeringsgemeenschappen om op feiten gebaseerde technologiebeslissingen te nemen en hun belangrijkste bedrijfsdoelstellingen te bereiken. IDC is opgericht in 1964 en is een volledige dochteronderneming van International Data Group (IDG), 's werelds toonaangevende technische media-, data- en marketingdienstenbedrijf. Ga voor meer informatie over IDC naar www.idc.com. Volg IDC op Twitter op @IDC als LinkedIn. Abonneer u op de IDC Blog voor nieuws en inzichten in de branche: http://bit.ly/IDCBlog_Subscribe.

Alle product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders zijn.

Contacten

Jitesh Ubrani
jubrani@idc.com
415-873-0315

Tom Mainelli
tmainelli@idc.com
650-350-6455

Michael Shirer
press@idc.com
508-935-4200

Bron BEDRIJFSDRAAD