Sony Jim RyanNaar aanleiding van de showcase woensdagavond heeft de CEO van Sony Interactive Entertainment, Jim RyanZei tegen Gameindustry.biz dat een abonnementsmodel zou onhoudbaar zijn voor Playstation Studios. Ondanks de aankondiging van PS Plus-collectie, een kleine bibliotheek met games met enkele van de beste titels die op PS4 zijn uitgebracht (die worden opgenomen in het Playstation Plus-abonnement voor PS5-bezitters), lijkt Sony niet bereid om hetzelfde pad te bewandelen als de buren van Microsoft.

"Voor ons is het hebben van een catalogus met games niet iets dat een platform definieert" Ryan zei, “Ons doel, zoals je wellicht hebt gehoord, is 'nieuwe games, geweldige games'. We hebben dit al eerder gezegd, we zullen niet het pad volgen om onze nieuwe releases binnen een abonnementsmodel te introduceren. Deze spellen kosten enkele miljoenen dollars, ruim honderd. We vinden het niet duurzaam. We willen op een gegeven moment betere en grotere games maken, hopelijk hardnekkiger. Dus het is voor ons niet logisch om ze in een dag één abonnementsmodel te stoppen. Voor anderen, in een andere situatie, is het misschien logisch, maar voor ons niet. We willen ons bestaande ecosysteem uitbreiden en laten groeien, en het opnemen van nieuwe games in een abonnement past niet bij dit idee. "

De woorden van Jim Ryan klinken daarom in schril contrast met die van de Xbox-baas, Phil Spencer, die de Game Pass als mogelijk definieerde "Beslisser" met betrekking tot de aankoop van een volgende generatie console. Een verdere indicatie van hoe de twee bedrijven, Sony en Microsoft, twee verschillende wegen zijn ingeslagen en een nogal andere visie hebben op de toekomst van gaming.