Horizon Verboden West Een post gepubliceerd Playstation blog ten opzichte van de showcase gewijd aan PS5, zijn er meer details naar voren gekomen over enkele eerder aangekondigde games. De belangrijkste verrassing is ongetwijfeld die over Horizon Forbidden West, die, zoals bevestigd door Jim Ryan, ook beschikbaar zal zijn op PS4.:

“We weten dat de PS4-community de overstap naar PS5 op verschillende tijdlijnen zal maken en we zijn verheugd de PS4-versie van enkele van onze exclusieve producten aan te kondigen. Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure en Horizon Forbidden West komen ook uit op PS4. Hoewel deze drie games zijn ontworpen om te genieten van exclusieve PS5-functies zoals een ultrasnelle SSD en Dual Sense-controller, kunnen PS4-bezitters bij de lancering van deze ervaringen genieten. Digitale PS4-versies van de titels bevatten een gratis upgrade voor beide PS5-consoles, terwijl fysieke PS4-versies van de bovenstaande games een gratis upgrade voor PS5 met Ultra HD Blu-ray-speler bevatten.

Sony is dus partijdig "Omgekeerde" vergeleken met de aanvankelijke intenties om de nieuwe exclusives alleen op de volgende generatie console uit te brengen. Het PS4-tijdperk is daarom voorbestemd om nog een tijdje door te gaan, gezien de release van het nieuwe hoofdstuk van de Aloy-saga gepland voor 2021.