Hoe meer de dagen verstrijken, hoe meer je erover hoort Tencent, het Chinese bedrijf dat nu letterlijk overal hands-on is. Administratie Troef is zich zeker bewust van de enorme belangen die de Chinese titan heeft in Amerikaanse bedrijven en nu vraagt ​​om meer informatie over gegevensbeveiligingsprotocollen.

Nieuws over dit verzoek om protocollen werd voor het eerst gemeld door Bloomberg op 18 september 2020. Volgens het rapport vraagt ​​de Trump-administratie aan Tencent gerelateerde videogamebedrijven om de administratie details te verstrekken over hun gegevensbeveiligingsprotocollen.

In het rapport staat dat er brieven zijn gestuurd naar epic Games, Riot Games en anderen die banden hebben met het in China gevestigde technologiebedrijf.

Het is niet de eerste keer dat Trump actie onderneemt tegen Chinese bedrijven. Enige tijd geleden verbood hij TikTok en liet toen een Amerikaans bedrijf het kopen, Oracle om precies te zijn.

Nog maar een paar weken geleden India heeft PUBG Mobile verboden en meer dan 100 andere aan China gerelateerde apps. De reden zou volgens het persbericht liggen in het feit dat deze apps dat wel zouden kunnen "Het stelen en heimelijk verzenden van gebruikersgegevens op een ongeoorloofde manier naar servers buiten India".