Stormind-spellen, aangevoerd door Chris Darril, heeft een veel meer dan matig succes kunnen behalen dankzij haar Remothered: Tormented Fathers, en bereidt zich voor om het tweede hoofdstuk van de trilogie uit te brengen Oktober 20 2020. Remothered: Broken Porcelain presenteert zichzelf als een direct vervolg op de titel van 2018, maar speelt met de chronologie van gebeurtenissen en schudt gedeeltelijk de kaarten op tafel om ons nieuwe perspectieven en standpunten te laten zien. Deze demo van Broken Porcelain richt zich op de XNUMX-jarige Jennifer (een naam die nauw verband houdt met de gebeurtenissen van het eerste hoofdstuk), gedwongen te werken als serveerster en meid in het Italiaanse hotel Ashmann Inn. Vanuit zijn perspectief kan de speler nieuwe elementen opmerken die bij het eerste hoofdstuk horen, maar het team heeft ervoor gezorgd dat zelfs degenen die Tormented Fathers niet hebben gespeeld ten volle kunnen genieten van de ervaring van het spel, en hoewel Broken Porcelain kortom een ​​vervolg is dat zich afspeelt in hetzelfde verhalende universum. en verbonden door een aantal zeer belangrijke personages, is het verhaal niet afhankelijk van gebeurtenissen uit het verleden en heeft het tot doel een eigen identiteit op te bouwen. In ieder geval biedt de game een korte maar duidelijke samenvatting van het hoofdverhaal en biedt het de minimale hoeveelheid die nodig is om wat meer betekenisvolle aspecten van Broken Porcelain te begrijpen. De survivalhorror van Stormind Games wil een uitbreiding van de mechanica van zijn voorganger bieden, evenals een sfeervol nieuw verhaal. Deze eerste smaak na het nu verre Gamescom vorig jaar biedt het een vrij duidelijk beeld van wat je kunt verwachten van dit grimmige nieuwe hoofdstuk.

Zoals de mot en de vlinder

Remothered: Broken Porcelain speelt de rol van een vrij standaard survival-horror, die probeert oud en modern te jongleren om een ​​ervaring te bieden met een smaak die niet helemaal nieuw is, maar zeker boeiend. In de eerste twee uur van het spel ervaren we meteen momenten waarin de spanning erg hoog is, maar tegelijkertijd krijgen we de eerste informatie over de personages en relaties die hen binden, evenals de setting en de historische en culturele context waarin het verhaal wordt verteld. De identiteit van de titel is goed herkenbaar meteen e Jennifer blijkt een geloofwaardige en interessante hoofdrolspeler te zijn, ondanks dat het vrij eenvoudig is geïntroduceerd. Ze wordt van een kostschool voor meisjes gestuurd en komt samen met andere problematische meisjes aan het werk in het charmante hotel van de familie Ashmann, onder de voogdij van Andrea, verantwoordelijk voor de medewerkers van de structuur. Het is van meet af aan duidelijk dat Andrea geen grote sympathie heeft voor Jennifer en de andere meisjes en bovenal de rol niet goedkeurt die de hotelmanager haar heeft toevertrouwd, namelijk om hen te bezetten. De relatie zelf tussen de ongehoorzame tieners lijkt nogal stormachtig en gecompliceerd te zijn, maar net als er een glimp wordt opgevangen van enige ontwikkeling in een van deze tegenstrijdige relaties, neemt horror het over. In feite lijkt Andrea door iets duisters te worden beheerst, niet langer alleen maar geïrriteerd door de brutaliteit die ze bij jonge vrouwen ziet, maar totaal getransfigureerd in een marionet bewogen door woede en dorst naar bloed. De speler bevindt zich daardoor alleen en zonder houvast tegen een ogenschijnlijk onverbiddelijke achtervolger, vastgeklemd tussen de spoelen van het hotel.

Remothered: Broken Porcelain heeft een releasedatum

Net als in de voorloper van de serie plaatst Remothered: Broken Porcelain de speler in het centrum van verkenningsfasen en puzzelsecties die worden gekenmerkt door de ontsnapping van achtervolgde vijanden. We kunnen ze niet verslaan, vertraag ze of volg ze op een zijspoor met afleidende voorwerpen of geïmproviseerde wapens die als laatste redmiddel moeten worden gebruikt om een ​​wisse dood te voorkomen. Conceptueel werkt deze ontwerpkeuze goed, omdat het ons (in tegenstelling tot andere titels van het genre zoals Alien Isolation) een reeks monsters plaatst, altijd op de loer, waartegen men zich constant machteloos voelt, in een eeuwige staat van ongemak. en spanning die ons ertoe aanzet om na te denken, snel te handelen en altijd voorzichtig te zijn bij het oplossen van de obstakels die voor ons liggen. helaas dit mechanisme werkt niet altijd behoorlijk rekening houdend met enkele factoren die, tot op heden, de ervaring uiteindelijk gedeeltelijk ondermijnen.

Bij zo veel gelegenheden de camera wordt gek in de meest onrustige situaties is het moeilijker dan verwacht om aan de klauwen van vijanden te ontsnappen; net zoals de routines die de vijandelijke AI besluit te volgen niet altijd duidelijk zijn en soms staan ​​we oog in oog met onze beulen zonder hun komst te hebben voorzien. De onmogelijkheid om er definitief vanaf te komen, is absoluut consistent met de richting van het product, maar het kan een beetje zijn repetitieve en in sommige gevallen frustrerend, Kortom, de uitstekende sfeer die het spel kan bieden, wordt getemperd. Bovendien zijn enkele van de door het team voorgestelde stappen om vooruitgang te boeken bij de ontwikkeling van deze demo een beetje cryptisch en geforceerd, maar het is mogelijk dat ze in deze kleine demo zijn opgenomen om een ​​idee te geven van de constructie van de puzzels in het spel, op zichzelf echter functioneel. Dankzij de demo is het ook mogelijk om het nieuwe systeem van te proberen crafting, waarmee u kunt profiteren van de objecten die in de omgeving zijn verzameld om nieuwe spelelementen te creëren of de reeds aanwezige elementen te verbeteren. Het niveau-ontwerp, hoewel het maar met een heel klein deel van het hotel te maken heeft, is goed doordacht zowel wat betreft spel als de geloofwaardigheid van de structuur, met misschien wel het meest interessante punt van allemaal in de omgeving.

Remothered: Broken Porcelain

Gebroken spiegels

Broken Porcelain is een titel die op de markt komt budget prijs, en het is een aspect dat noodzakelijkerwijs in overweging moet worden genomen bij het praten over het technische aspect ervan. Al kunnen we daarom voor sommige aspecten een beetje een oogje dichtknijpen "Oude" in termen van veelhoekige modellering, echter in deze tweede test Broken Porcelain toont een animatieset die te zwaar en gepleisterd is, wat de taferelen van spanning sterk dempt gekoppeld aan achtervolgingen en wanhopige gevechten tegen vijanden, al verzwakt door een AI die, zoals al geschreven, niet bijzonder schittert. In termen van geluidsontwerp, aan de andere kant, het is vaak moeilijk om de positie van de antagonist te begrijpen op basis van zijn zinnen en in sommige gevallen ook resultaten misleidend. Er is geen tekort aan problemen met betrekking tot de fysica van sommige objecten, soms lastige opdrachtprompts om nauwkeurig te exploiteren, streaming-texturen en andere algemene polijstuitstrijkjes. Het team is zich terdege bewust van de meeste van deze problemen en werkt al aan een oplossing. Aangezien we echter een vrij recente build in handen hebben, is slechts één maand misschien niet genoeg om alles op te ruimen, hoewel het redelijk is om een ​​beslissende stap voorwaarts te verwachten. Zoals gewoonlijk, de setting is het vlaggenschip van Stormind-productie Spellen en hoewel het niet mogelijk is om een ​​volledig beeld te hebben van de uitgestrektheid en verscheidenheid van de setting die in de volledige titel aan de orde zal komen, lijkt Remothered: Broken Porcelain in die zin al een garantie. Kortom, aan de technische kant, meer dan al het andere, moet je wachten op de laatste recensie, om beter te zien wat de nieuwe horror van Chris Darril te bieden heeft.

Remothered Broken Porcelain Preview | De spellenmachine

Glas en bloed

Zowel Broken Porcelain als Tormented Fathers willen een liefdesbrief zijn aan het horrorgenre, zowel filmisch als videogame. Aan interessante ideeën geen gebrek en een boeiende sfeer, evenals sommige belangrijke elementen die hen in gevaar kunnen brengen, waardoor het kwetsbare kaartenhuis dat het team met zoveel zorg weet te creëren, instort, boeiende en interessante situaties oplevert, maar ook buitengewoon verontrustend. Tot op heden lijken de lichten en schaduwen van de titel hetzelfde, met een klein voordeel voor de laatste, maar de hoop is dat Stormind Games de ervaring zoveel mogelijk zal kunnen gladstrijken en verfijnen om een ​​eersteklas product in handen te hebben. Meer dan de technische problemen is het echter goed om te onderstrepen hoe sommige gameplay-dynamieken op de lange termijn onverteerbaar en vervreemdend kunnen zijn als ze slecht worden geïmplementeerd. De nieuwsgierigheid blijft sowieso hoog en met oprechte interesse kan men kijken naar de release van Remothered: Broken Porcelain, want het kon fans nauwelijks onverschillig laten.