Na de onthulling van de prijs van PlayStation 5 gebeurde in de afgelopen dagen, hebben veel gebruikers enige interesse getoond in de versie allemaal digitaal van de console, die op de markt zal worden gelanceerd op 100 euro goedkoper dan de standaard PS5 met speler. Het zal daarom van cruciaal belang zijn om de digitale dimensie van next-gen-titels te begrijpen, om ze beter te kunnen beheren 825GB van SSD beschikbaar op de console.

Spider-Man Miles Morales

Gelukkig op de site PlayStation Direct, op de relevante pagina's van de games die tijdens de presentatie werden getoond, werden ook de afmetingen van deze titels onthuld. Spider-Man: Miles Morales hij weegt bijvoorbeeld ongeveer 50 GB in zijn standaardversie, terwijl hij een goed niveau bereikt 105GB in de Ultimate Edition, die ook het eerste hoofdstuk in een geremasterde versie bevat. Wat ook verrassend is, is Demon's Souls, een titel die oorspronkelijk in 2009 op PS3 werd uitgebracht en die in deze remake 66 GB zal wegen.

Ook als we kijken naar titels als Warzone, waarvan het bestand zelfs op de volgende generatie meer dan 100 GB groot is, is het gemakkelijk te begrijpen dat de SSD's van de nieuwe consoles waarschijnlijk zeer snel vol zullen raken en dat het daarom aan gebruikers is om externe opslagmedia te kopen.