Bethesda XboxVandaag werd de gamewereld opgeschud door een echte aardbeving gegeven door het nieuws van de gigantische overname van ZeniMax door Microsoft, resulterend in de toetreding van Bethesda en aanverwante studies binnen de Xbox Game Studios.

Nadat ze van de verbazing waren bekomen, vroegen spelers zich echter onvermijdelijk af wat er zou gebeuren met de toekomstige hoofdstukken van de belangrijkste IP's en wat er zou zijn gebeurd met Ghostwire: Tokyo en Deathloop zelfs aangekondigd als exclusieve onweersbuien op de Playstation-console.

Phil Spencer verduidelijkte hij dat wat betreft deze laatste twee werken, respectievelijk Tango Gameworks en Arkane, zullen alle eerder gemaakte toezeggingen worden nagekomen, dus het blijven exclusieve tijdelijke consoles op PS5.

In plaats daarvan andere toespraak over de daaropvolgende werken, met de Xbox-baas die bevestigde dat toekomstige titels, zoals Starfield, wordt gepubliceerd op pc en Xbox mentre "De release op de andere consoles wordt geval per geval beoordeeld".

Een deal van deze omvang vormt ongetwijfeld een verdere toegevoegde waarde voor het videogameaanbod van het huis in Redmond, dat zodra de overname is voltooid biedt de volledige Bethesda-catalogus op de eerste dag aan binnen de Xbox Game Pass. Dienstverlening groeit exponentieel en groeit recentelijk 15 miljoenen abonnees, een scherpe stijging vergeleken met de 10 miljoen die vorig jaar april werden geregistreerd.