Bethesda XboxVandaag werd de gamewereld opgeschud door een echte aardbeving gegeven door het nieuws van de gigantische overname van ZeniMax door Microsoft, resulterend in de toetreding van Bethesda en aanverwante studies binnen de Xbox Game Studio's.

Nadat ze van de verbazing waren bekomen, vroegen spelers zich echter onvermijdelijk af wat er zou gebeuren met de toekomstige hoofdstukken van de belangrijkste IP's en wat er zou zijn gebeurd met Ghostwire: Tokyo en Deathloop zelfs aangekondigd als exclusieve onweersbuien op de Playstation-console.

Phil Spencer verduidelijkte hij dat wat betreft deze laatste twee werken, respectievelijk Tango Gameworks en Arkane, zullen alle eerder gemaakte toezeggingen worden nagekomen, dus het blijven exclusieve tijdelijke consoles op PS5.

In plaats daarvan andere toespraak over de daaropvolgende werken, met de Xbox-baas die bevestigde dat toekomstige titels, zoals Starfield, wordt gepubliceerd op pc en Xbox mentre "De release op de andere consoles wordt van geval tot geval beoordeeld".

Een deal van deze omvang vormt ongetwijfeld een extra toegevoegde waarde voor het videogameaanbod van het huis in Redmond, dat zodra de overname is voltooid biedt op de eerste dag de volledige Bethesda-catalogus aan in de Xbox Game Pass. Dienstverlening groeit exponentieel en groeit recentelijk 15 miljoenen abonnees, een scherpe stijging vergeleken met de 10 miljoen die vorig jaar april werden geregistreerd.