I DataMiner waar ze aan werken Super Mario 3D All-Stars, waarvan u onze recensie kunt lezen op volgende link, en ze ontdekten behoorlijk interessante nieuwe informatie. De laatste ontdekking komt uit HavermoutKoepel. Extra "GPU-functionaliteit" werd gevonden in de GameCube en Wii-emulators die door de collectie worden gebruikt. Het is geen zekerheid, maar het zou de komst van meer games in de toekomst kunnen suggereren.

De YouTuber Moderne vintage gamer sprak over deze ontdekking in zijn video:

"Gezien de opname van deze twee GPU-functies in de emulatie, hoewel er momenteel geen enkel bewijs is - en ik wil heel duidelijk zijn dat dit slechts speculatie is, [...] is er een emulatie gemaakt voor Mario 3D All-Stars in plaats van slechts een port van de code, het is geen "luie poort", ze wilden een emulatie bouwen die herbruikbaar was en ze willen deze gebruiken voor toekomstige titels. "

"De kosten en tijd voor het porten van oude games zouden aanzienlijk zijn in vergelijking met het toepassen van één niveau van emulatie op andere games."

"Uiteindelijk zijn ze de goede weg ingeslagen en dat effent echt de weg voor de remastering van oude games."

Wat vind je van deze laatste ontdekkingen? Hoopt ​​u dat er ook meer games zullen aankomen?