In de afgelopen uren Supergiant Games, ontwikkelaars van titels als Pyre, Transistor en Bastion, hebben aangekondigd dat hun nieuwste poging, de actie roguelike Hades, verkocht een miljoen exemplaren.

De game werd in eerste instantie uitgebracht in Early Access op pc in december 2018, en tijdens deze eerste fase was het ongeveer verkocht 700.000 exemplaren.

Afgelopen donderdag kwam Hades echter officieel uit Early Access, en sinds de release in versie 1.0 op pc en Nintendo Switch heeft de afgelopen dagen alleen al een indrukwekkende 300.000 exemplaren geplaatst.

De titel bereikte daarmee het uitstekende cijfer van een miljoen van in totaal verkochte exemplaren, veelbelovende aantallen voor een indie, en gezien de waardering die het publiek en de critici voor het spel hebben gegeven, kunnen we alleen maar verwachten dat het succes van deze kleine onafhankelijke parel nog meer zal toenemen.