In de afgelopen uren nieuws over een verkooppiek van Xbox One X. Cijfers ogenschijnlijk stratosferisch, pieken van meer dan 700% op Amazon die twijfels hebben doen rijzen. Misschien hebben gamers de Xbox verkeerd?

Immagine

Xbox One X, Xbox Series X, de namen zijn vergelijkbaar. Maar is het mogelijk dat honderden mensen zo'n flagrante blunder maken? Nee, dat is het niet, en de uitleg is eenvoudig.

Om de gemakkelijke ironie over de domme speler die twee consoles niet kan onderscheiden uit te schakelen, dacht hij erover na Benji-Sales, onafhankelijk analist in de game-industrie, dat deze draad op twitter verklaart de stijging van de verkoop van Xbox One.

Het misverstand zit hem in de interpretatie van de gegevens. Een toename van de 747% lijkt indrukwekkend, maar er moet aan worden herinnerd dat er nog steeds een cijfer is met betrekking tot de zomerverkopen van Xbox One X, die erg laag waren. Dankzij dit lage uitgangspunt zelfs een stijging wat in werkelijke cijfers belachelijk is, in procenten blijkt het enorm te zijn.

Benji legt verder uit dat de oude console nu is maanden uit productie, en dat bij de uitgang van Xbox-serie X het zal niet langer beschikbaar zijn in de schappen van grote retailers. Moraal van het verhaal, waarbij de draad wordt geciteerd:

"Blijf niet bij de koppen, controleer eerst de bronnen"