Microsoft vluchtsimulator, het laatste hoofdstuk van de succesvolle reeks Microsoft-simulatoren, staat al enige tijd op de pc en de eerste update is al onderweg. Het product, zoals je ook uit kunt lezen onze beoordeling, het is werkelijk uitzonderlijk vanuit alle gezichtspunten. Als je echt op een gebrek wilde wijzen, dan werd dat gevonden in de "slechte" weergave van de wereld, een factor die in ieder geval gerechtvaardigd is door de enorme hoeveelheid gegevens die door de titel worden beheerd. Asobo Studio hij streeft er echter naar om het meer gedetailleerd te maken, te beginnen met Japan via een update die later deze maand komt.

Xbox Game Studios en Asobo Studio, tijdens het panel gewijd aan Xbox binnen de Tokyo Game Show 2020, kondigden ze de Japan Wereldupdate voor Microsoft Flight Simulator, de 29 installeer 2020. Deze update zal volledig gericht zijn op het verbeteren van de gebouwen, het terrein en de oriëntatiepunten van het Land van de Rijzende Zon. Hoogtekaarten in het hele land zullen worden herwerkt om ze meer trouw te maken aan de ware vorm en zes steden en luchthavens wordt volledig gerealiseerd door middel van 3D-fotogrammetrie met hoge resolutie: Sendai, Takamatsu, Tokushima, Tokio, Utsunomiya en Yokohama.

Officieel heet de update Wereldupdate 1. Dat wil zeggen dat Asobo Studio zeker meer in de maak heeft, in wie weet welke andere regio van de wereld. Het lijdt geen twijfel dat Asobo's gebruik van de cloudtechnologie van Microsoft en door de cloud gegenereerde kaarten zijn vruchten heeft afgeworpen door de wereld een ongelooflijke en vaak vrij nauwkeurige weergave te geven, maar het heeft ook bepaalde referentiepunten die Automatisch gegenereerde kaarten worden niet volledig weergegeven. De update is volledig gratis voor alle eigenaren van de game.