Football Manager 2021Football Manager 2021 vrijgegeven een beetje te laat dit jaar, maar het wachten op alle fans van de beroemde voetbalmanager duurt slechts tot november. Het nieuws dat ongetwijfeld in het oog van de fans sprong, was echter dat met betrekking tot de terugkeer naar console met de titel Sports Interactive, dat, na meer dan een decennium van afwezigheid, verschijnt weer op Xbox One, Xbox Series X | S en Nintendo Switch.

En PS5? De afwezigheid van de Sony-console wekte meteen de nieuwsgierigheid van gebruikers die zich afvroegen wat de mogelijke redenen waren voor een dergelijke keuze. Om de twijfels weg te nemen, dacht hij er direct aan Miles Jacobson, regisseur van de serie, die de situatie met een paar uitlegden tweet.

“Ik ben vaak gevraagd en ik krijg problemen met dit antwoord… Onze Xbox-vrienden hebben ons jarenlang gevraagd om terug te gaan naar hun consoles. Dat is de reden waarom Football Manager 2019 en Football Manager 2020 aan het einde van hun cyclus in de Game Pass zijn beland en nu is Football Manager 2021 beschikbaar op Xbox One en Series X | S. Sony heeft het niet gedaan ”.

Gewoon een gebrek aan verkering door Sony? Niet precies. Reageren op een gebruiker wie vroeg zich af als het niet in het belang van Sports Interactive was om de game op een ander platform te publiceren om de winst te vergroten, Jacobson zei dat het niet hun keuze was.

“Om games voor een platform te maken, heb je een dev-kit nodig. Om een ​​dev-kit te krijgen, moet de platformeigenaar de game op zijn platform willen hebben. We hebben met Sony gepraat, we hebben geen dev-kit gekregen. We hebben met Microsoft gepraat, ze hebben ons er een gestuurd ”.

Football Manager 2021 is beschikbaar vanaf 24 november op pc, Xbox One, Xbox Series X | S en Nintendo Switch. Consoleversies zijn gebaseerd op edities "Aanraken" van het spel.