Veel spelers van World of Warcraft op de server Khadgar ze maken iets vreemds en angstaanjagends mee glitch die het niveau van hun personages verlaagt van 120 naar 85, het maximale niveau van Cataclysm, uitbreiding uitgebracht in 2010. Sommigen vinden zelfs klonen van hun personages die hetzelfde pantser en dezelfde wapens dragen die ze in die tijd droegen, terwijl andere spelers, minder geluk, , hebben hun karakter nog niet helemaal gevonden. Blizzard onderzoekt de oorzaak en heeft dat al bevestigd er zijn geen tekens permanent verwijderd.

De eerste rapporten van deze problemen verschenen gisteren voor het eerst op de WoW-forums en subreddit. In een video die vandaag is uitgebracht, de YouTuber MadSeizoenShow hij zei dat bijna al zijn karakters waren veranderd of zelfs verdwenen. Het rare, legt hij uit, is dat hij nu een nieuw personage heeft, een level 81 Death Knight genaamd "Bagina", die eigenlijk een oudere versie is van zijn huidige personage, ook een level 110 Death Knight genaamd BadSeason jaren geleden. . Zelfs een tovenaar die hij rond dezelfde tijd had opgezegd, kwam terug op zijn rekening alsof er niets was gebeurd.

MadSeasonShow merkte ook op dat veel van zijn personages zich op andere plaatsen bevinden dan waar het was gebleven.

Hoewel Blizzard niet heeft bevestigd wat er mis is gegaan, is dat wel zo herkende het probleem op het forum en stelt dat er een onderzoek loopt.

"De originele karakters van een hoger niveau lijken niet te ontbreken, dus onze teams onderzoeken de oorzaak van het probleem, hoe ze dit kunnen voorkomen en hoe ze de toegang tot karakters van een hoger niveau kunnen herstellen."

Het lijkt er echter op dat een back-up van de personagegegevens, veel ouder dan de huidige, op de een of andere manier is samengevoegd met de huidige versie van het spel. Zoals veel World of Warcraft-spelers hebben opgemerkt, is Khadgar momenteel bezig met het samenvoegen met een andere server om zijn spelerspopulatie te versterken, wat het probleem kan verklaren.