Xbox Series X en Series S zullen niet de nieuwste consoles van Microsoft zijn, bevestigt Phil Spencer zelf. Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

De Executive Vice President Gaming van Microsoft bevestigde de bereidheid van het bedrijf om zich te concentreren zowel op de cloud als op de hardware ook in de toekomst, wat haar bereidheid bevestigt om in de toekomst nieuwe consoles te creëren. Ondanks de steeds grotere aanwezigheid van cloudgamingdiensten zoals XCloud van Microsoft zelf, Google Stadia en de gloednieuwe Amazon Luna, zal de consolemarkt nog lang ondersteund worden. Geïnterviewd door Yahoo Finance, zei Spencer over de kwestie:

“We zijn van plan om de speler in het midden te plaatsen, niet het apparaat. Je kunt het in alle andere media zien: tv is bij me waar ik ook ga, muziek is overal bij me. Ik heb de controle over de ervaring en ik denk dat videogames dezelfde transformatie ondergaan, zoals blijkt uit het feit dat je, als je bent ingeschreven voor Xbox Game Pass, die titels kunt spelen op Xbox, pc of Android-smartphone ”. Wat betreft toekomstige hardware ben ik er absoluut van overtuigd dat er de komende jaren meer consoles zullen zijn. Net als bij video- en muziekinhoud, heeft streaming innovatie op het gebied van hardware niet beperkt. Ik denk dat we het zullen blijven zien en het is iets dat we absoluut van plan zijn ”.

De toekomst van Xbox dus het zal niet alleen digitaal zijn, maar de fysieke markt zal nog steeds worden ondersteund. Goed nieuws voor iedereen die niet over een ultramoderne internetverbinding beschikt of die liever consoles en videogames verzamelt.