FIFA 21 en zijn microtransacties blijven het doen controverse en ontevredenheid veroorzaken binnen de spelersgemeenschap. Deze keer, de monteurs verrast van de simulatietitel van Electronic Arts verscheen in een catalogus van een speelgoedwinkel en gericht aan kinderen, potentiële kopers niet alleen van het spel, maar ook de kopers van pakketten met Cristiano Ronaldo & Co.

In de laatste catalogus di Smyth's speelgoed - een populaire Britse speelgoedwinkel - legt in verschillende passages uit hoe Stel je droomteam samen in FIFA 21 Ultimate Team. Onder de verschillende stappen moedigt de reclame de aankoop van Fifa-punten - de in-game valuta van de modus - aan om de beroemde pakketten te openen, zonder echter enige vorm van betaling of waarschuwing over mogelijke risico's te vermelden.

BIJWERKEN - Hieronder rapporteren we wat EA heeft gecommuniceerd over de affaire:

“We nemen de verantwoordelijkheden die we hebben zeer serieus bij het promoten van EA Games op kanalen die door kinderen worden gezien. Desondanks zijn we ons ervan bewust dat advertenties voor FIFA-punten zijn verschenen in contexten waarin deze niet hadden mogen verschijnen. We hebben ijverig met Smyths samengewerkt om ervoor te zorgen dat deze advertenties niet langer worden verspreid in de resterende exemplaren van hun catalogus voor 2020. We hebben ook alle toekomstige mediaplaatsingen onmiddellijk beoordeeld en werken eraan om ervoor te zorgen dat al onze marketingactiviteiten beter weerspiegelen de verantwoordelijkheid die we nemen ten opzichte van onze jongste spelers ”.