De kosten werden een grote zorg tijdens COVID-19; Betrokkenheid van kijkers en live streaming op schaal stimuleren innovatie

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) -#Kostenbesparing–Is het feest voorbij voor videostreamingbedrijven? Hoewel COVID-19 bedrijven van alle soorten en maten heeft getroffen, heeft de streaming / OTT-industrie een grote impact gehad. Nu meer consumenten thuis blijven en streamingdiensten gebruiken, is het videoverbruik omhooggeschoten, maar dat geldt ook voor de kosten. Bitmovin, een toonaangevende leverancier van video-infrastructuur voor digitale mediabedrijven over de hele wereld, heeft vandaag de resultaten onthuld van zijn vierde jaarlijkse "Video Developer Report", waarin de huidige staat van de video- / streaming- / OTT-industrie wordt getoond, samen met de uitdagingen waarmee video-ontwikkelaars en de laatste trends.

De gehele studie is hier te bekijken

Belangrijkste bevindingen zijn:

Topuitdaging - kosten verlagen

Bitmovin erkent dat dit jaar heeft geleid tot een ongeëvenaard aantal uitdagingen en unieke kansen voor alle bedrijven in de branche. De resultaten toonden aan dat de grootste uitdaging onder de respondenten het verlagen van de kosten was, ter vervanging van de belangrijkste zorg van vorig jaar over complexe technologie zoals 'live low latency'. Ondanks dat de meerderheid van de deelnemers een technische rol bekleedt, gaf meer dan 51% van de respondenten aan dat kostenbeheersing voor zaken als bandbreedte en opslag hun grootste uitdaging is. De resultaten zijn duidelijk dat velen in de branche van mening zijn dat videostreamingdiensten zich moeten concentreren op kostenoptimalisatie om te kunnen overleven.

Grootste kans voor innovatie - Live streaming op schaal en kijkersbetrokkenheid

Soms is een crisis de beste aanjager van innovatie omdat mensen naar oplossingen zoeken. Veel innovaties in de streaming media-industrie waren al aan de gang vóór COVID-19, maar de crisis heeft de acceptatie van enkele specifieke versneld.

Het op grote schaal beheersen van livestreaming is geen gemakkelijke klus en hoewel het een topuitdaging is in het rapport, zien respondenten dit ook als de grootste kans voor innovatie. Betrokkenheid van kijkers kan ook complex zijn, gezien de verschillende soorten kijkers die een service gebruiken en op verschillende manieren betrokken moeten zijn. "Aanbevelingen" en "personalisaties" zullen in de toekomst zelfs een grote rol spelen, aangezien ontwikkelaars de taak krijgen nieuwe manieren te vinden om kijkers vast te houden. We kunnen ook verwachten dat streamingdiensten en -providers op innovatieve manieren boeiende inhoud kunnen weergeven, of het nu gaat om live sport, concerten, musicals of shows.

"Terwijl de streaming / OTT-industrie snel blijft groeien, zullen er nieuwe uitdagingen en kansen ontstaan. Bitmovin is er trots op elke dag in de frontlinie van de industrie te staan ​​en de studie van dit jaar toont aan dat er, zelfs met groei, behoefte is aan diepgaande reflectie over hoe geld wordt besteed en waar activa en talent kunnen worden gestopt ”, aldus Stefan Lederer, CEO van Bitmovin. “In de huidige COVID-wereld is er een enorme volatiliteit die gepaard gaat met een grote vraag. De spelers in de sector die het veranderende technologische en financiële landschap het beste herkennen, zullen degenen zijn die niet alleen overleven, maar ook gedijen. "

Onderzoeksmethodologie

Voor het vierde opeenvolgende jaar heeft Bitmovin zijn jaarlijkse video-ontwikkelaarsonderzoek uitgevoerd tussen 29 juni en 9 augustus 2020. Het aantal deelnemers aan de enquête en de vertegenwoordigde landen weerspiegelen op dezelfde manier deze wereldwijde stijging van de vraag naar streaming. Bitmovin heeft een steekproef van 792 video-ontwikkelaars en branchedeskundigen uit 87 landen ondervraagd - de deelname was dramatisch gestegen met 46% ten opzichte van 2019. In overeenstemming met de afgelopen jaren bevonden demografische gegevens zoals industrie, bedrijfsgrootte en functietitels zich voornamelijk in drie belangrijke branchecategorieën: omroepen, integrators en OTT-streamingdiensten.

Over Bitmovin:

Gebouwd voor technische professionals in de OTT-videomarkt, helpen de softwareoplossingen van Bitmovin u om de activiteiten van klanten te optimaliseren en de time-to-market te verkorten, wat resulteert in de best denkbare kijkervaring. Dit wordt bereikt door ons apparaatbereik, flexibele en schaalbare integratie en toewijding om onze klanten te ondersteunen. Meer informatie op www.bitmovin.com.

Contacten

Glenn Mendel
Escaleer communicatie
(E) glenn@escalatecommunications.com
(p) + 1-760-798

Bron BEDRIJFSDRAAD