In vergelijking met andere bedrijven, Nintendo heeft altijd het thema behandeld zeeroof op de meest klassieke manier: rechtbank, 1v1, alleen advocaten in plaats van te vertrouwen op strengere beveiligingssystemen voor hun consoles en met Nintendo Switch het verhaal is niet veranderd.

Nintendo Switch PiraterijEen paar maanden geleden heeft Nintendo verschillende rechtszaken aangespannen tegen verschillende personen en winkeliers die, om de onthulling van piraterij op de hybride console te vergemakkelijken, ze boden soft-mod- en hard-mod-services aan voor een vergoeding. De eerste hiervan, en waarmee de reus van Kyoto zich verzette Tom Dilts Jr. e UberChips, eindigde met een verpletterende overwinning voor Mario's snor, die zal worden gecompenseerd met Ben 2 miljoenen dollars, om de schade te dekken.

Voorts Tom Dilts Jr. zal niet langer kunnen opereren met zijn UberChips-groep, of het nu zijn bedrijf als reseller is of het sociale profiel van het project. Tenslotte, het UberChips.com-domein wordt naar Nintendo zelf overgedragen.