Zoals met veel andere online games, ook voor Call of Duty cheaters zijn een probleem, beide in klassieke multiplayer Modern Warfare dan in de battleroyale van Warzone. Infinity Ward, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beide titels, maakte echter bekend dat sinds het debuut van beide titels meer dan 200.000 accounts zijn verbannen. 

Dit aantal is afkomstig van de som van de verboden van beide games, maar Activision heeft niet de gegevens voor elke individuele titel verstrekt. Deze week is het account bijgewerkt met ander 20.000-account verwijderd uit games voor het gebruik van cheats. 

Infinity Ward wilde ook graag de voortzetting van dit uiterst strikte beleid ten aanzien van valsspelers benadrukken. Aan het einde van de aankondiging van de nieuwe totale rekening van de verboden voegde hij eraan toe dat ze zullen worden toegepast nieuwe beveiligingsmaatregelen, zonder echter de details te onthullen.

Hoewel het voor de hand lijkt te liggen dat game-ontwikkelaars een nultolerantiebeleid hanteren tegen valsspelers, is dit niet altijd het geval. Er zijn gevallen waarin meer creatieve oplossingen worden geprobeerd, zoals het geval was met Mediatonic en die van u Cheater Island op Fall Guys. Maar gezien hoe het bleek, zware hand lijkt nog steeds de beste methode om een ​​spel te beschermen tegen degenen die vals willen spelen.