De internet- en auteursrechtwetten zijn nooit goed met elkaar gekomen. Het favoriete slagveld van deze twee werelden is sinds de tijd van Napster muziek. Misbruik van auteursrechtelijk beschermde tracks is een van de problemen die de meeste spanning creëren tussen platenlabels en makers van inhoud.

Dit heeft ertoe geleid dat veel sites zoals YouTube een beleid hebben toegepast om inhoud die inbreuk maakt op het auteursrecht te verwijderen, om te voorkomen dat platenmaatschappijen miljoenen dollars aan rechtszaken beginnen tegen elke maker op de site. Twitch had een soortgelijk probleem, maar de aard van de inhoud van het platform, waar hij de voorkeur aan geeft live streaming naar opgenomen video's, maakt tijdige actie tegen overtredingen moeilijk.

De oplossing die tot nu toe is gevonden, is die van verander de audio van secties van video op aanvraag, Live-opnames die Twitch automatisch uploadt naar het profiel van je partner voor het geval er een inbreuk op het auteursrecht wordt geregistreerd.

Dit maakte het echter buitengewoon moeilijk om games uit te zenden met soundtracks met bekende liedjes. Maar nu heeft Twitch een belangrijke innovatie geïntroduceerd, Twitch Soundtrack.

Dit nieuwe ondersteuningsplatform voor streamer zal samenwerken met tientallen voornamelijk onafhankelijke labels om aan videomakers te leveren miljoenen auteursrechtelijk beschermde nummers bij liveshows. Een bibliotheek met beschermde liedjes waaruit u kunt putten zonder bang te hoeven zijn voor repercussies.

De audio van de uitzending staat los van de live audio, waardoor Twitch eventuele overtredingen beter kan volgen. De soundtrack is compatibel met OBS Studio, Stramlabs OBS en Twitch Studio, maar op dit moment is het nog in bèta. Om deel te nemen, moet elke streamer worden ingebracht wachtlijst.