De opvattingen van JK Rowling over de transgemeenschap zijn al maanden bekend. De auteur van Harry Potter heeft zichzelf herhaaldelijk getoond in overeenstemming met wat essentialistisch en trans-uitsluitend feminisme wordt genoemd (Afgekort TERF, een acroniem dat vaak als belediging wordt gebruikt).

Zijn ideeën, hoe twijfelachtig ook, waren nooit de wereld van videogames binnengedrongen, althans tot de aankondiging van Harry Potter Hogwarts Legacy tijdens het nieuwste PlayStation 5-onthullingsevenement.

In een tijd dat de persoonlijke populariteit van de Harry Potter-auteur niet op zijn hoogtepunt is, was het duidelijk dat de aankondiging van de release van een dergelijk spel zou enige controverse hebben veroorzaakt. JK Rowling is altijd erg voorzichtig geweest om creatieve controle te behouden over alle media die het verhaal of de setting van haar werken reproduceren, en velen vreesden dat dit ook zou gebeuren voor de videogame.

Maar vanaf het begin wilde Warner Bros. Games graag benadrukken dat, ondanks dat de game sterk geïnspireerd is door de Harry Potter-boeken, de auteur is niet in het minst betrokken bij de ontwikkeling of het schrijven van Hogwarts Legacy. JK Rowling behoudt gewoon een inkomen uit de verkoop van het spel.

Deze voorzorgsmaatregelen hebben de stemmen van degenen die dat wilden echter niet gerustgesteld een duidelijk standpunt van Warner Bros. Games tegen de transfobe opvattingen van Rowling. Tijdens een Q&A op woensdag 30 september kwam de kwestie direct in de oren David Haddad, voorzitter van de gamingafdeling van Warner Bros.

Haddad wilde wat hij noemde de vele vragen beantwoorden die op de bovenste verdiepingen van Warner Bros. komen over de transfobie van JK Rowling, zich zoals verwacht afstemmen op de positie van het bedrijf. Dus hoewel het bedrijf de beweringen van de auteur van Harry Potter als problematisch erkent, geeft het er geen commentaar op, met respect voor de vrijheid van mening van de Engelse auteur. Aangezien Rowling geen werknemer van Warner Bros. is, heeft het bedrijf niets te zeggen over haar gedrag. De volledige verklaring luidt:

“Er valt niet veel op te zeggen, maar aangezien we zoveel [vragen] over het onderwerp krijgen, wil ik zo uitgebreid mogelijk zijn.

In deze verklaringen sluit ik me aan bij de woorden van de senior leden van het management van het bedrijf.

Hoewel JK Rowling de maker is van Harry Potter, wereld die Portkey [Naam ontwikkelaar Hogwarts Legacy] zal bevallen en een privéburger blijven. En dat betekent dat heeft het recht om zijn mening te uiten op sociale media. Ik ben het misschien niet met haar eens, of met de mening die ze uitspreekt over bepaalde onderwerpen, maar ik denk dat ze het recht heeft om te zeggen wat ze wil. '

In een volgend antwoord wilde Haddad erop wijzen hoe Warner Bros. zet zich in om veel LGBT + -organisaties te ondersteunen, maar zonder de kwestie van de band van het bedrijf met JK Rowling te noemen.