De release van Baldur's Gate 3 op Google Stadia, Steam en GOG komt steeds dichterbij. Larian Studios kondigde vandaag de komst aan van een nieuwe functie waar spelers om vragen. Degenen die de game op meerdere platforms kopen, kunnen de game gemakkelijk hervatten dankzij de aanwezigheid van de cross-save. Dit voegt zich bij de geboorte van het nieuwe Larian-account.

Het nieuws komt via een plaatsen op het forum officieel. Volgens de aankondiging moeten spelers een Larian-account aanmaken om toegang te krijgen tot Baldur's Gate 3. Via dit account wordt de voortgang van de speler op servers bijgehouden en kan deze vervolgens tussen platforms en cross-play worden overgedragen.

La accountregistratie kan nu ook worden gedaan, in afwachting van de officiële publicatie van de titel in Early Access, gepland voor 6 oktober 2020 op alle drie de platforms. Deze versie belooft spelers een goede game-ervaring te bieden, met de volledige 1 act en een levensduur van ongeveer 25 uur.