Microsoft Flight Simulator heeft indruk gemaakt op spelers over de hele wereld sinds de release met zijn graphics. Het werk van Asobo Studio bij de wederopbouw van steden en natuurlijke landschappen van over de hele wereld het verdient het om ervaren te worden door middel van de meest boeiende beschikbare technologie, virtual reality.

Blijkbaar denkt Asobo er ook zo over. Jorg Neumann, de hoofdontwikkelaar van de game, zei tijdens een Q&A dat zijn team werkt aan een VR-versie van Flight Simulator sinds 2019. De ontwikkelaars hebben besloten om deze mogelijkheid aan de game toe te voegen, juist vanwege de interesse van fans in dit opzicht. VR-ondersteuning is echter nog niet klaar voor lancering, maar begin november gaat een gesloten bèta van start.

Deze fase zal het mogelijk maken om de ontwikkeling te verfijnen en Asobo te voorzien van een grote hoeveelheid gegevens om aan te werken. Natuurlijk zullen sommige spelers ook Flight Simulator VR in handen kunnen krijgen voordat het wordt uitgebracht. Om deel uit te maken van deze geluksgroep moet je je aanmelden Microsoft Flight Simulator 2020 insider-programma. De enige vereiste is om een ​​Windows Mixed Reality-headset te hebben.