Na de aankondiging en showcase van Steve in Super Smash Bros.UltimateMojang kondigde een nieuwe update aan voor Minecraft tijdens het Minecraft Live-evenement: Grotten en klif zal worden geïmplementeerd in de Sandbox-game tijdens de zomer van 2021.

Deze nieuwe update zal sommige biomen zoals bergen en kerkers verbeteren en nieuw leven inblazen door de toevoeging van nieuwe mechanica, blokken en interacties die je kunt ontdekken en creëren tijdens het overlevingsavontuur.

Bijvoorbeeld, de grotten zullen nu vol dodelijke obstakels en spikes zijn, en zal een nieuw monster introduceren: de Bewaker, een blind monster dat de positie van de speler kan raden aan de hand van de zijne en de trillingen die om hem heen worden uitgezonden. De bergen daarentegen zullen de introductie van zien geiten, de meest gevraagde vreedzame mobs tijdens de biome-stemming van 2019.

Kortom, de wereld van Minecraft blijft zich uitbreiden en brengt nieuws over nieuwigheden, tot grote vreugde van alle spelers die de wereld van kubussen geboren in 2009 blijven verkennen.