Activision Blizzard medewerkers van Blizzard-kantoren in Versailles, nabij Parijs in Frankrijk, geïnformeerd dat de kantoren zullen worden gesloten, het beëindigen van de aanwezigheid van de multinational in het land.

De kantoren zijn volgens de laatst beschikbare data ondergebracht ongeveer 400 medewerkers, onder degenen die verantwoordelijk zijn voor marketing, klantenondersteuning en lokalisatie van Activision- en Blizzard-games in Europa.

Bij het melden van het nieuws Bloomberg citeert bronnen binnen Blizzard, die hebben gevraagd anoniem te blijven. Ook uit deze bronnen leren we dat het oorspronkelijke plan was om minstens de helft van de werknemers naar Londen te verhuizen. Maar de combinatie van Brexit en de pandemie heeft ook dit plan vernield, wat heeft geleid tot de totale sluiting en ontslag van werknemers.

De sluiting van de kantoren in Versailles is ook symbolisch, aangezien Frankrijk een cruciale rol speelde in de geschiedenis van Blizzard. In feite kwam het softwarehuis in 1998 onder de controle van Vivendi, een Frans telecommunicatieconglomeraat. Tijdens de periode van Frans eigendom bracht Blizzard de belangrijkste hits tot nu toe uit. Games als Starcraft, Diablo II, Warcraft III en natuurlijk World of Warcraft. De sectie Videogames van Vivendi fuseerde in 2008 met Activision en splitste zich in 2013 van Vivendi.

De redenen voor de sluiting zijn te vinden in een groot project van bedrijfsherstructurering dat Activision de afgelopen twee jaar heeft geïmplementeerd in de Blizzard-frameworks. Ondanks de opzichtige onafhankelijkheid waarmee de makers van WoW pronken, Activision is steeds vaker aanwezig in de strategische beslissingen van het bedrijf.

Vorig jaar hadden de kantoren in Versailles al 134 werknemers verloren in de context van Activision's kostenbesparingen op al zijn locaties. Na langdurige onderhandelingen met de Franse regering hadden de werknemers een ontslagvergoeding aanvaard om het bedrijf te verlaten.