De onverwachte overeenkomsten tussen Among Us en Fall Guys gaan door. Na de boonvormige mannen en het onverwachte succes, nu ook het spel van Innersloth heeft te maken met het cheater-probleem. 

De openbare wedstrijden van wat de game van het moment is geworden, ondergaan een reeks tegenslagen die worden veroorzaakt door spelers die in de stemming zijn om gemakkelijk te winnen of gewoon om ieders plezier te bederven. Het kan daarom gebeuren dat er één bedrieger te veel is, of de bijnaam is veranderd, of gewoon samen met de rest van het team de ruimte in wordt geworpen. 

Met een team van slechts drie probeert Innersloth het probleem aan te pakken. In de woorden van de programmeur Bos Willard:

“We zoeken dekking om een ​​moderatiesysteem te implementeren. We brengen verbeteringen aan de servers aan, zodat ze hacks beter kunnen herkennen. Ik vind het moeilijk om de juiste mensen voor de baan te vinden, maar ik val het probleem ook van meerdere kanten aan, zodat het op veel manieren kan verbeteren. En we hopen ook heel snel. "

De aanwezigheid van valsspelers in het spel blijft vreemd. Among Us biedt geen enkele beloning voor het winnen, in tegenstelling tot Fall Guys, zelfs niet vanuit esthetisch oogpunt.

Net als bij Mediatonic lijkt ook Innersloth verrast te zijn door het succes van zijn eigen videogame. Zozeer zelfs dat om meer te focussen op het verbeteren van de game-ervaring, de ontwikkelaars werden gedwongen verwijder het vervolg, Among Us 2.