In de afgelopen maand Facebook is begonnen met het in praktijk brengen van een nieuwe verordening op Facebook groepen, om de groei van antiregeringsgroepen te voorkomen door honderden groepen die tot verschillende Amerikaanse milities behoren te verbieden. Het lijkt er echter op dat deze nieuwe gebruikerslimiet verschillende gevallen van valse alarmen en dat leidde tot het verbod op een gemeenschap van Fallout 76.

Volgens de woorden van de oprichter, Militie van de Vrije Staten was een Facebook-groep die zich toelegde op rollenspellen binnen de Bethesda-multiplayer-titel en die de afgelopen jaren honderden foto's, video's en informatiedocumenten organiseerde die waren geüpload door leden van de community.

Geïnterviewd door Kotaku, een vertegenwoordiger van het sociale netwerk van Mark Zuckerberg verontschuldigde zich formeel voor het misverstand en schreef de fout toe aan nog een andere geautomatiseerd algoritme die dergelijke operaties beheert. En hoewel dit algoritme zou moeten kijken meer dan 15.000 gevallenblijven vele andere groepen die tot echte antiregeringsmilities behoren het platform bevolken zonder enige repercussie.