Afgelopen lente de lockdown heeft veel bedrijven onder druk gezet. Een gedwongen sluiting van maanden kan rampzalig zijn voor wie een klein bedrijf heeft zoals een bar of restaurant, maar ook een kleine winkel.

Gedwongen om hun uitgaven te betalen en met hun inkomen tot nul teruggebracht, moesten velen hun deuren sluiten. Alleen al in Italië dit jaar 90.000 bedrijven, tussen winkels, bars en b & bs, hebben ze de pandemie niet overleefd. En voor degenen die zijn heropend, is de situatie helemaal niet gemakkelijk.

Om dit probleem, dat de hele wereld heeft getroffen, te helpen overwinnen, heeft Niantic besloten om het Initiatief voor lokaal bedrijfsherstel. Uitbuiten de populariteit van Pokemon Go, het in San Francisco gevestigde softwarehuis heeft zijn fans verzameld met als doel de namen te verzamelen van de kleine clubs en winkels die het populairst zijn bij spelers. 

Onder hen kiest Niantic er duizend, verspreid over de hele wereld, die officiële partners van Pokemon Go worden. het zal ze in Pokestops of zelfs sportscholen veranderen, waardoor een groot aantal spelers naar de club kan worden getrokken.

Het project duurt een jaar, en op dit moment Niantic kiest welke winkels ze wil helpen, na het ontvangen van nominaties van de gemeenschap. Een prachtig initiatief van de Pokemon Go-ontwikkelaars dat laat zien hoe gamers ook een integraal onderdeel kunnen zijn van het maatschappelijk middenveld als categorie.