Naast praten over de optimalisatie waarvoor is gedaan Nintendo Switch, de ontwikkelaars van Monsterjager staat op ze spraken met de microfoons van IGN en onthulde nieuwe details over de nieuwste aflevering van de Action RPG-serie van Capcom.

Volgens de woorden van de regisseur Yasunori Ichinose en de producent Ryozo Tsujimoto, zou de ontwikkeling van Monster Hunter Rise in 2015 beginnen, onmiddellijk na de release van het hoofdstuk Generaties voor Nintendo 3DS en niet tegelijkertijd met World, zoals veel fans al vermoedden.

Praten over de Nomenclatuur van de nieuwe titel, heeft Capcom besloten om een ​​nieuw systeem aan te passen voor de volgende titels. Afwijkend van de klassieke nummering, zullen de nieuwe spellen een titel gebruiken die hun belangrijkste bijzonderheid benadrukt (de aanwezigheid van verticale instellingen in Rise bijvoorbeeld).

Eindelijk, in tegenstelling tot de grote broer, Monster Hunter Rise zal niet ontvangen extra uitbreidingen hoe Iceborne. Het is nog onduidelijk of dit een heruitgave van een versie inhoudt of niet Ultimate van het spel.