De ontwikkeling van Final Fantasy XVI verloopt snel. De basisontwikkeling en de scenario's zouden in feite al voltooid zijn.

Volgens een door dezelfde gepubliceerde vacature square Enix, de ontwikkeling van Final Fantasy XVI vordert op volle snelheid. De vacature vermeldt:

“De basisontwikkeling en productie van de scenario's zijn al voltooid, we gaan door met het creëren van grootschalige middelen en baasgevechten terwijl we werken aan het verbeteren van de verschillende creatietools. Bovendien werken de meeste medewerkers op afstand. "

De vacature zou in feite gericht zijn op het vinden van nieuwe bronnen die kunnen worden gebruikt bij het maken van tussenfilmpjes, personagebewegingen, met bijzondere nadruk op het werven van cinematica-productieassistenten, animators en VFX-experts. Alle taken die nodig zijn voor het vergevorderd stadium van een titel, zeker geen project in de beginfase van de productie.

Final Fantasy XVI staat gepland voor PS5, de ontwikkeling zou al onofficieel zijn begonnen 2016. Kunnen we al in 2022 een lancering verwachten?