Maar liefst 72% van de Amerikaanse gamers verkoos de overstap naar de volgende generatie met PS5 in plaats van Xbox Series X / S. Hier zijn de volledige gegevens.

Het bedrijf VGM ontdekte tijdens zijn marktonderzoek dat 72% van degenen in Amerika die een next-gen console hebben gereserveerd, koos voor de nieuwe Sony-console. Het onderzoek, uitgevoerd tussen 23 en 25 september op een steekproef van 511 Amerikaanse gamers, gaf de volgende resultaten:

  • 15% (ongeveer 77 gebruikers) slaagde erin om een ​​next-gen console te pre-orderen, en daarvan boekte 72% een PS5 met geïntegreerde optische lezer, terwijl 10% de digitale versie was. 30% pre-orderde Xbox Series X, terwijl de overige 8% koos voor hun kleine zusje Series S.
  • 29% van de respondenten gaf aan dat ze hadden geprobeerd een next-gen console te boeken, maar dat dit niet was gelukt. Onder hen probeerde 58% een PS5 met geïntegreerde optische drive te boeken, 21% de digitale versie, 40% Xbox Series X en ten slotte 11% Xbox Series X.

Maar wat zijn de redenen waarom spelers de ene of de andere console hebben gekozen? Blijkbaar deed 45% van degenen die voor PlayStation kozen het voor hem exclusief, terwijl 42% van de gebruikers die interesse toonden in de nieuwe Xbox er de voorkeur aan gaven dit te doen voor diensten zoalsXbox Game Pass.

Wat vindt u van deze gegevens en vooral: waar bevindt u zich?