PlayStation 5 is klaar voor debuut. Op 12 november komt Sony's nieuwe console in handen van duizenden spelers die hem al hebben besteld, over de hele wereld. Of beter, bijna over de hele wereld.

Hoewel iedereen nu de prijs van de console in hun respectievelijke valuta kent, is nr.De kosten die de console op de Indiase markt zal hebben, is nog niet duidelijk. Geen onbelangrijk detail, gezien het potentieel dat zo'n dichtbevolkte en groeiende natie heeft in termen van verkoop.

De reden voor de vertraging zou enigszins merkwaardig zijn. Sony vond dat het handelsmerk PlayStation 5 het is al geregistreerd in India. Het merk zou daar bij horen Hitesh Aswani, die de entertainmentmultinational zou hebben verslagen door het op 29 oktober 2019 op te nemen.

Een voorschot van drie maanden ten opzichte van de praktijk die Sony begon voor de registratie van zijn merk in India, waardoor de makers van PlayStation tot een juridische procedure werden gedwongen. De overwinning van Sony zodra de zaak voor een rechter komt, mag niet ter discussie staan. Dat het merk PlayStation 5 tot de multinational behoort, moet heel eenvoudig te bewijzen zijn.

De tijden van gerechtigheid dreigen echter de lancering van de console op de Indiase markt te vertragen. Een ander probleem voor Sony, dat volgens geruchten de console ook in India tegen een hogere prijs dan de Xbox Series X zou kunnen verkopen, en dus uitgaat van een dubbel nadeel ten opzichte van de concurrentie op een van de markten met het meeste potentieel ter wereld.

Het is niet de eerste keer dat India zo'n grap uithaalt met een tech-multinational. ASUS ook geconfronteerd met een vergelijkbare situatie, maar naar buiten komen met gebroken botten. Hij ontdekte zelfs dat de naam ZenFone al eigendom was van het Indiase bedrijf Zen Mobile. De autoriteiten dwongen ASUS om de naam te wijzigen van zijn ZenFone 6-smartphone, die in India nog steeds wordt verkocht als ASUS 6z.