We weten allemaal hoe Nintendo is agressief in het beschermen van de intellectuele eigendom van haar producten. We hebben dit gezien bij het geval van Super Mario 64 pcstaat het in Kyoto gevestigde bedrijf altijd klaar om elk product dat inbreuk maakt op het auteursrecht van internet te verwijderen.

De ijver van Nintendo is echter niet beperkt tot videogames, en deze keer het slachtoffer worden is een streamer en ster van TikTok. Pokeprincxss, of liever Digitalprincxss na de rechtszaak is ze een contentmaker met bijna twee miljoen volgers. In een recente YouTube-video legde het meisje uit dat Nintendo haar naam of merchandise met Pokemon-thema niet leuk vond, en klaagde haar aan.

Net als vele anderen had Digitalprincxss besloten om te profiteren van zijn succes op TikTok door middel van merchandise die op de LegalZoom-website werd verkocht. Het online imago van het meisje draaide echter om Pokemon, zoals ook haar tatoeages getuigen. Bijgevolg werd de koopwaar ook geïnspireerd door hetzelfde merk.

"Ik was jong en dom, ik had geen idee dat wat ik aan het doen was verkeerd kon zijn"

Twee maanden geleden was het echter LegalZoom die het meisje liet weten dat Nintendo hen had bevolen te stoppen met de verkoop van hun koopwaar wegens inbreuk op het auteursrecht. De reden voor de woede van het Kyoto-huis lijkt niet alleen dat te zijn. In feite creëert Digitalprincxss ook inhoud voor volwassenen via de OnlyFans-site, en als er iets is waar Nintendo meer om geeft dan intellectueel eigendom, dan is het wel het merkimago voor het hele gezin.

De oorzaak was relatief snel. Het meisje veranderde haar bijnaam en moest terugkeren naar Nintendo elke cent gemaakt met koopwaar. Ondanks dit tegenslag lijkt Digitalprincxss geen bijzondere wrok jegens Nintendo te hebben. Aan het einde van zijn video nodigt hij zijn volgers uit om het bedrijf te blijven steunen, ea "Ga en koop een schakelaar".