Sinds de release van Switch hebben veel spelers een bepaalde fout gemeld in de analoog van Joy-Con van de Nintendo-console. Sterker nog, na een paar maanden na de aankoop begint het los te raken, waardoor het moeilijk, zo niet onmogelijk wordt om te spelen.

Hoewel er al een collectieve actie tegen deze fout bestaat, werd Nintendo geconfronteerd met de confrontatie in Californië een andere oorzaak, gedragen door een elfjarige jongen en zijn moeder. 

De naam van de baby, volgens rapporten Bedraad, het zou Luz Sanchez zijn. Sinds Sanchez in 2018 de console kocht, toen Sanchez pas acht was, zouden er problemen zijn geweest met de Joy-Con. Dit ongemak dwong Luz's moeder om een ​​nieuwe set controllers te kopen, maar die duurden maar een paar maanden. 

Na het uiteenvallen van de derde set van Joy-Con besloot de familie juridische stappen te ondernemen. De vergoeding die Luz en haar moeder gevraagd is ongeveer $ 5 miljoen. De beschuldigingen tegen Nintendo zijn dat het de productiefout van de controllers heeft verborgen voor winst. Een soort zwendel in de praktijk of een slecht verborgen geplande veroudering.

Sinds 2019 heeft Nintendo dit defect daadwerkelijk toegegeven en biedt het gratis reparaties aan voor iedereen die de defecte Joy-Con-analoog heeft. De pandemie heeft deze operaties echter ingewikkelder gemaakt. Nintendo-president Shuntaro Furukawa bood zelf zijn excuses aan voor dit ongemak.